Your Pet, Our Passion.
15 verbazingwekkende weetjes over honden

15 verbazingwekkende weetjes over honden

leestijd: 5 min

Onze honden zijn onze meest loyale metgezellen, dus het is niet meer dan normaal dat we zoveel mogelijk over hen willen weten. Blijf lezen voor onze top 15 hondenweetjes die je niet wilt missen!

Onze honden zijn onze beste vrienden, onze trouwste metgezellen en, belangrijker nog, ze maken deel uit van onze familie. Het is dus niet meer dan normaal dat we volledig gefascineerd zijn door weetjes en feiten over honden. We zijn helemaal gek op onze viervoetige vrienden en willen absoluut alles over ze weten. Dus als we een hondenweetje horen, vervult dat ons met een gevoel van vreugde en verwondering.

Van waarom hondenneuzen nat zijn tot de grootste hond ter wereld: bereid je voor op verbazingwekkende hondenweetjes.

1. Hondenneuzen zijn nat om geurchemicaliën te helpen absorberen

Dit verbazingwekkende weetje geeft vast antwoord op een al lang bestaande vraag die hondenbezitters hebben. Waarom zijn hondenneuzen nat? De experts van Vetstreet zeggen dat de neuzen van honden nat zijn, zodat ze geurchemicaliën makkelijker kunnen absorberen! De neus scheidt een speciaal slijm af dat helpt deze chemicaliën te absorberen. Vervolgens likken ze hun neus om er monsters van te nemen, zodat ze begrijpen wat de geur is.

2. Newfoundlanders zijn geweldige strandwachten

Newfoundlanders zijn de ultieme viervoetige badmeesters, omdat ze waterbestendige jassen en zwemvliezen hebben. Ze werden oorspronkelijk gefokt als helpers van vissers en om mensen van de verdrinkingsdood te redden. Sommige eigenaren hebben zelfs gemeld dat hun Newfoundlander hen probeert te “redden” terwijl ze aan het zwemmen zijn!

3. Het Beatles-nummer 'A Day in the Life' bevat een toonfrequentie die alleen honden kunnen horen

In een interview in 2013 zei Paul McCartney dat hij een toon aan het einde van het Beatles-nummer 'A Day in the Life' had toegevoegd die alleen honden kunnen horen. Let dus op je hond als je dit nummer draait! Dit is toch wel een geweldig leuk hondenfeitje, nietwaar?

4. Drie honden overleefden de ramp met de Titanic

Wist je dat drie honden de ramp met de Titanic hebben overleefd? Het bedrijf Vetstreet weet te vertellen dat eersteklas passagiers honden bij zich hadden. Een ervan was een Dwergkees-puppy. Het verhaal gaat dat haar baasje het hondje in een deken heeft gewikkeld om samen te ontsnappen. Iedereen dacht dat ze een baby bij zich had. Een andere Dwergkees en een Pekinees werden ook gered. Wat nou Rose en Jack!

5. Het reukvermogen van een Bloedhond kan als bewijs in de rechtbank worden gebruikt

Volgens het televisienetwerk PBS is het reukvermogen van een Bloedhond zo perfect dat het als bewijsmateriaal in een rechtbank kan worden gebruikt. Dacht je dat dit een bijzonder hondenweetje was? Nou, lees dan maar verder. Bloedhonden kunnen ook sporen volgen die meer dan 300 uur oud zijn en kunnen meer dan 210 kilometer op een spoor blijven!

6. De grootse hond ter wereld is 1,1 meter hoog

De grootste hond ter wereld ooit was een Duitse dog genaamd Zeus! Met een hoogte van 1,1 meter op 4 oktober 2011 is hij de huidige Guinness World Record-houder.

7. Een Basenji blaft niet, maar jodelt

Als je denkt dat alle honden blaffen, bereid je dan voor op dit hondenfeit. De Basenji heeft niet de neiging om te blaffen, maar staat erom bekend dat hij jodelt, jankt of schreeuwt.

8. Een Greyhound kan een Cheetah verslaan tijdens een marathon

Een Greyhound zou echt een Cheetah kunnen verslaan tijdens een marathon! Volgens Psychology Today zijn Greyhounds uitstekende langeafstandslopers en kunnen ze een snelheid van 56 km/u aanhouden over een afstand van wel 11 kilometer.

De Cheetah mag dan ongelooflijk snel zijn, hij kan zijn snelheid slechts over ongeveer 180 tot 275 meter behouden. Ze hebben dus misschien een vliegende start, maar ze worden snel ingehaald door een Greyhound!

9. Een blinde man en zijn geleidehond hebben over de Appalachian Trail gehiket

Volgens de Washington Post hikete een blinde man genaamd Bill Irwin in 1990 acht maanden lang met zijn geleidehond Orient over de Appalachian Trail, waarbij zijn hond hem onderweg hielp. De hond is dus echt een van de beste vrienden van de mens.

10. De Ewoks in Star Wars waren gebaseerd op een hond

Als je een Star Wars-fan bent, zul je dit verbazingwekkende hondenfeitje vast geweldig vinden. De Los Angeles Times beweert dat de familiehond van George Lucas de inspiratie was voor de Ewoks!

11. 30% van de Dalmatiërs is doof aan één oor

UFAW stelt dat gemiddeld ongeveer 30% van de Dalmatiërs doof is aan één oor en 5% doof aan beide oren. Dit komt door iets dat het extreme bonte gen heet en dat verantwoordelijk is voor hun witte vacht en blauwe ogen (in sommige gevallen). Dalmatiërs met grotere donkere vlekken zijn minder snel doof.

12. De Saluki is het oudste hondenras

Als je een Star Wars-fan bent, zul je dit verbazingwekkende hondenfeitje vast geweldig vinden. De Los Angeles Times beweert dat de familiehond van George Lucas de inspiratie was voor de Ewoks!

13. De Chow Chow en de Shar-Pei hebben zwarte tongen

De Chow Chow en de Shar-Pei zijn de enige twee hondenrassen met volledig zwarte tongen. Nog interessanter is dat de oorzaak van deze zwarte tongen momenteel onbekend is.

14. Honden hebben drie oogleden

Vele hondenbaasjes hebben vast nog nooit van dit interessante hondenweetje gehoord, maar wist je dat jouw trouwe viervoeter drie oogleden heeft? Volgens iHeartDogs wordt het derde ooglid het 'haw' of knipmembraan genoemd en is het verantwoordelijk voor het beschermd en gesmeerd houden van het oog.

15. De Afrikaanse jachthond is de meest succesvolle jager ter wereld

De Afrikaanse jachthond is de meest succesvolle landjager ter wereld. Ze zijn succesvol in 50-70% van hun jacht, waardoor ze consequent het beste roofdier zijn. Ze hebben er zelfs het huidige Guinness World Record voor gekregen.

Dit was onze lijst met onze top 15 meest verbazingwekkende hondenweetjes! Wat vond je ervan? Ben je onder de indruk van onze feitjes, of misschien is er een interessant hondenweetje dat je hier niet hebt gevonden? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina!