Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Een belangrijke adempauze bij het beheersen van kattenallergenen

Grote doorbraak in het reguleren van kattenallergenen

.

Wetenschappers van Purina hebben ontdekt hoe ze op een veilige manier de activiteit kunnen verminderen van het belangrijkste kattenallergeen dat in kattenspeeksel zit.

Dit is een belangrijke doorbraak omdat het de manier waarop we met kattenallergenen omgaan kan veranderen. Nu kunnen mensen hun blootstelling aan allergenen beperken in plaats van het beperken van het contact met hun kat.

Deze allergenen zorgen ervoor dat mensen geen kat nemen. Ook kunnen deze allergenen de liefdevolle interactie tussen kattenliefhebbers en katten beperken.

Dr. Ebenezer Satyaraj Immunoloog

  • 1 op de 5 volwassenen wereldwijd heeft last van kattenallergie.
  • Meestal wordt er aangeraden om contact met katten te vermijden of een nieuwe thuis te zoeken voor een kat.


Impact van kattenallergenen

Veel mensen doen er alles aan om allergenen te verminderen in hun omgeving, zoals dagelijks schoonmaken en regelmatig wassen. Kattenallergenen kunnen ervoor zorgen dat mensen minder interactie hebben met katten. Het heeft ook regelmatig als gevolg dat katten naar het asiel worden gebracht of dat ervoor wordt gekozen om helemaal geen kat te adopteren.

wat zijn kattenallergenen?
Purina expertise
Wat zijn kattenallergenen?
De meeste mensen denken dat kattenallergie wordt veroorzaakt door kattenhaar of huidschilfers, maar het belangrijkste allergeen is Fel d 1. Dit eiwit zit voornamelijk in het speeksel van de kat. Fel d 1 komt op het kattenhaar en de huid terecht als de kat zijn vacht schoonmaakt. Zodra de kat haren verliest, wordt het allergeen via de haren en schilfers door het huis verspreid.
Hypoallergische baasje en kat
Purina expertise
Hoe zit het met hypoallergene katten?
Het is helaas een fabeltje dat er hypoallergene katten zijn. Alle katten, zelfs katten zonder haar, produceren Fel d 1, ongeacht ras, leeftijd, geslacht of castratie. De hoeveelheid Fel d 1 wordt ook niet beïnvloed door de lengte of de kleur van de vacht.

Fel d 1: het belangrijkste kattenallergeen

[Fel • dee • één] zelfstandig naamwoord

Dit is een eiwit dat de kat produceert in de speeksel- en talgklieren. Als de kat zijn vacht schoonmaakt wordt het overgedragen op de haren en huid en zodra de kat haren verliest, komt het via haar en huidschilfers in de omgeving terecht.

Een revolutionaire, katvriendelijke manier om kattenallergenen aan te pakken

Na meer dan tien jaar onderzoek hebben wetenschappers van Purina ontdekt dat het belangrijkste kattenallergeen verminderd kan worden als een kat een voeding eet met een eiproduct met antistoffen. Deze antilichamen binden en blokkeren Fel d 1 in kattenspeeksel op een veilige manier en vervolgens komt de inactieve Fel d 1 via het speeksel op de vacht. Dit is een veilige, katvriendelijke benadering die de Fel d 1-productie niet in de weg staat en de algehele fysiologie van de kat niet verandert.

Live Clear infographic

Volgens een baanbrekend Purina onderzoek

Bij katten die dit eiproduct kregen, zat er bij 97% van de katten minder actieve Fel d 1 op de vacht en de huidschilfers. Na drie weken was de actieve Fel d 1 op de vacht met gemiddeld 47% afgenomen.

De afname van actieve Fel d 1 op de vacht en huidschilfers van de kat kan de hoeveelheid kattenallergenen die in de omgeving komt helpen verminderen.

Baanbrekend onderzoek in reguleren van kattenallergenen

Liveclear-product
Aangeboden door
Pro Plan

Een belangrijke doorbraak in het reguleren van kattenallergenen

Wij vinden dat er niets tussen jou en je kat mag komen. Zelfs geen allergenen! Ontdek welk verschil ons gamma Pro Plan® LiveClear® kan maken in je routine om allergenen te beheersen – om jou en je kat dichter bij elkaar te brengen.