Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kleine hond die naar de benen van de eigenaar reikt

Snoepjes geven aan je hond: wat en wanneer?

leestijd: 5 min

Voor je hond zijn snoepjes een moment van plezier. Of je je viervoeter nu wil belonen of verwennen: hondensnoepjes helpen om een emotionele band op te bouwen én om goed gedrag te leren associëren met plezier. Maar let wel op: te veel snacks kunnen het dieet van je hond overhoop gooien. Een klein koekje hier en daar, da’s oké, maar niet het hele pak ineens!

Een hondensnoepje voor elk moment

Beloon je hond met zijn favoriete snack

Training en opleiding zijn belangrijk voor elke hond. Wat niet werkt: straffen, roepen of geweld gebruiken. De juiste manier? Train je hond door te belonen en positief te stimuleren. Dat wordt vaak ‘positieve bekrachtiging’ genoemd. Hoe je je hond doet gehoorzamen, op een leuke en aangename manier? Kijk eens naar deze praktische tips.

Verwen je hond met heerlijke hondensnoepjes

Iedere hond verdient af en toe een extraatje. Door je hond te trakteren, bouw je een band op en maak je jullie relatie sterker. Er is een ruime keuze aan heerlijke hondensnoepjes en kauwsticks, met een breed scala aan smaken. Maar overdrijf niet, en let op voor overgewicht. Lekkernijen mogen nooit meer dan 10% van de dagelijkse voeding uitmaken. Op de verpakking vind je instructies om te helpen berekenen hoeveel extraatjes je mag geven, en hoe vaak.

Hou je hond bezig met een kauwbot

Hoeveel je ook van je hond houdt, je kan niet elke seconde van de dag met hem bezig zijn. Af en toe moet je hond dus even alleen zijn. Moet je een paar uur weg? Geef je hond een kauwbot, de ultieme beloning! Hij zal er de hele dag op kauwen, en je afwezigheid minder voelen. Bovendien stimuleert kauwen de aanmaak van speeksel, wat dan weer goed is tegen tandplak. Let wel: beloningen zijn nooit een alternatief voor aandacht en liefde.

Vraagt je hond om lekkernijen? Dan is de kans groot dat hij gewoon aandacht wil. Knuffels, spelletjes en wandelingen zijn dan veel effectiever ... en beter voor zijn gezondheid!

Draag dagelijks zorg voor de tanden van je hond

Zorg dragen voor het gebit van je hond is belangrijk: zo voorkom je een ​​slechte adem, risico op mondaandoeningen en andere gezondheidsproblemen. Bovendien beperk je ook tandplak en tandsteen! Een goede poetsbeurt is de basis. Kan je dat niet? Dan is het aangeraden om je hond elke dag een kauwstick te geven. Je hond zal niet alleen genieten van die lekkere stok, maar het zal ook helpen om de hygiëne van zijn tanden en tandvlees te behouden.

Wist je dat? De unieke honingraatstructuur van DentaLife-sticks maakt kauwen makkelijk en heeft zelfs een effect op moeilijk bereikbare tanden, waar tandplak en tandsteen het vaakst optreden.

Tafelrestjes? Zo min mogelijk

Honden zijn slim. Je wil nog maar beginnen aan een maaltijd of een plakje cake, en ze staren je al aan met hongerige puppy-ogen. Wie kan daar nu aan weerstaan? Niemand! Toch is het een gewoonte die je best niet aanmoedigt. Bezwijk je toch? Beperk dan absoluut de hoeveelheid en probeer volgende keer niet toe te geven. Anders zal je hond snel te zwaar worden.

Een suikersnoepje voor je liefste vriend? Slecht idee. Net als bij mensen, kan suiker bij honden leiden tot pijnlijke gaatjes in de tanden, of zelfs diabetes. Dat is een ernstige ziekte, die levenslang voor complicaties kan zorgen.

Weet ook dat je bepaalde voedingsmiddelen beter vermijdt. Rauwe groenten en fruit, bijvoorbeeld. Dat verteren honden niet goed. Uien, druiven en appelzaden zijn zelfs giftig voor hen, net zoals cashew- of macadamianoten. Geef je hond ook geen rauw vlees en pas op voor kleine stukjes bot. Vooral kleine kippenbotjes kunnen versplinteren en je hond verstikken. Helemaal verboden is chocolade: dat is heel giftig voor honden en kan zelfs tot hun dood leiden.

Andere producten (voeding, planten, giftige stoffen) die je hond echt niet mag inslikken? Hier vind je een hele lijst.