Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kat geniet van een felix-traktatie

Snacks en beloningen voor jouw kat

leestijd: 3 min

Snoepjes en snacks

De meeste baasjes geven hun kat naast de maaltijden wat te eten. Met een restje van een maaltijd of iets kleins om te knabbelen uit de hand willen ze hun genegenheid tonen. Maar de voeding van de mens bevat vaak veel calorieën maar te weinig van de verschillende belangrijke voedingselementen. Wanneer u uw kat op deze manier voedt, bestaat het risico dat u hem overvoedt en zijn voedingsevenwicht verstoort. In het algemeen zijn de snoepjes die op de markt worden aangeboden veruit het gezondste alternatief: ze zijn zorgvuldig ontwikkeld om een​ lekkere smaak te hebben en om de hoofdmaaltijden aan te vullen. Vaak verbeteren ze dankzij hun samenstelling de mondhygiëne of vergemakkelijken ze de spijsvertering van uw trouwe viervoeter zonder daarbij een voedingsonevenwicht te veroorzaken. Wanneer u uw kat snoepjes geeft, verminder dan verhoudingsgewijs de calorieën van zijn hoofdmaaltijd en vergeet daarbij de instructies van de fabrikant niet.

Soorten snoepjes

Beloningen geven uit de hand.

Ook al betekenen beloningen die aan katten worden gegeven onder de vorm van eten niet hetzelfde als voor honden, toch versterken ze de band met uw kat. De markt biedt een heel assortiment aanlokkelijke snoepjes met vleessmaak speciaal ontworpen om de tong van uw kat te strelen zonder daarbij zijn basisvoedingsevenwicht te verstoren.

Krokante snoepjes in het eetbakje

Krokante snoepjes vormen een aanvullende voeding en zijn beschikbaar in een doos of in porties en versterken de smaak.

Knapperige snoepjes bevorderen het kauwen en schone tanden

Veel op de markt beschikbare snoepjes bieden bovendien het voordeel dat ze de mondhygiëne van uw kat bevorderen doordat ze de vorming van tandplak en tandsteen verminderen.

Melk voor katten

Er wordt gezegd dat katten graag melk dringen, maar eigenlijk is hun spijsverteringssysteem niet ontworpen om de lactose in de melk om te zetten. Speciale melk voor katten bevat weinig lactose en voorkomt zo spijsverteringsproblemen waar ze last zouden kunnen van hebben door de opname van koemelk.