Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Welkom op de Hondenraswijzer van PURINA

Weet jij welk hondenras bij jou past? Of heb je nog een beetje begeleiding nodig? PURINA koppelt je aan de ideale viervoeter.

Weet jij al welk ras je wilt? Bekijk onze bibliotheek met hondenrassen!

dog
Paws

Vind het ideale hondenras voor jou

Bij PURINA geloven we dat de band tussen mensen en huisdieren bijdraagt aan een betere samenleving. Een hond kan je leven zoveel mooier en gelukkiger maken! Maar het is wel belangrijk voor jou én je hond dat je het juiste ras kiest.

dog
Paws

Een match tussen jouw levensstijl en hun behoeftes

Alle honden hebben hun eigen, unieke persoonlijkheid, maar met sommige instincten en gedragingen zijn ze geboren. Consulteer onze hondenraswijzer en ontdek welke hondenrassen het beste bij jouw voorkeuren en levensstijl passen. Want als je hond en jij van dezelfde dingen houden, dan maak je meer kans op een gelukkig leven samen.

dog
Paws

Minder vragen, meer nauwkeurigheid

PURINA bracht experten in dierenvoeding, -gezondheid en -gedrag bij elkaar. Zo stellen we de juiste vragen en vind jij de hond die écht bij je past.

dog
Paws

Rashonden en kruisingen

Soms kan het beter zijn om niet voor een rashond te kiezen, maar wel voor een kruising. Zo combineer je het uiterlijk en de persoonlijkheid van twee of meer zuivere rassen. Het nadeel: het kan dan lastiger zijn om te bepalen welk ras meer bijdraagt aan het uiterlijk en de persoonlijkheid van je hond. Gemengde rassen, ook bekend als bastaarden, gekruiste honden of straathonden, hebben het voordeel dat ze een grotere genetische poel hebben, wat hen vaak gezonder maakt. Bij dierenasielen en reddingsorganisaties vind je zowel pure rashonden als gemengde rassen. Allemaal beestjes die op zoek zijn naar liefdevolle huizen. Het personeel van het asiel helpt je vast om de hond te vinden die je hart raakt en perfect bij je past.

dog
Paws

Meer keuze en flexibiliteit

Wij begrijpen dat de band tussen mens en huisdier verschilt voor elke eigenaar. Daarom tonen wij je de rassen die het meest geschikt zijn voor jou, maar ook de rassen die dat misschien niet zijn. Hopelijk helpt deze tool je goed op weg.

Weet jij al welk ras je wilt? Bekijk onze bibliotheek met hondenrassen!