Your Pet, Our Passion.
vrouw die een hond aait

De Purina BetterwithPets Prijs

Omdat we ervan overtuigd zijn dat het leven beter is wanneer mensen en dieren samenleven, hebben we de BetterwithPets-prijs in het leven geroepen.
 

Bij Purina weten we dat de band tussen mens en huisdier sterk is en de kracht heeft om een positieve kracht te zijn voor verandering in de samenleving.
 

De Purina BetterwithPets Award werd voor het eerst gelanceerd in 2018 en maakt nu deel uit van de ambitieuze nieuwe verbintenis die we vorig jaar zijn aangegaan om tegen 2030 1.000.000 mensen in kwetsbare situaties te helpen hun gezondheid en welzijn te verbeteren door de kracht van de band tussen mens en dier.We zijn op zoek naar organisaties en sociale ondernemers om mee samen te werken om dit gedurfde doel te bereiken.
 

Daarom nodigen we alle organisaties die zich al inzetten voor mensen in kwetsbare situaties en die projecten op dit gebied hebben opgezet, uit om zich aan te melden voor de Prijs en deel uit te maken van onze gemeenschap. Purina wil ook graag organisaties ondersteunen die meer willen weten over hoe de band tussen mens en dier hun organisatie ten goede kan komen.De organisatie(s) met de meeste impact winnen een 2-jarige subsidie van maximaal €100.000 per jaar.
 

Daarnaast zullen ze worden uitgenodigd om samen te werken en best practices te delen via webinars/conferenties om kennis op te bouwen, de impact te versterken en te laten zien dat door de kracht van de band tussen mens en dier de gezondheid en het welzijn van mensen in kwetsbare situaties kan worden verbeterd.
 

Winnaars 2023:

De BetterwithPets 2023 Award heeft als doel impactvolle organisaties te financieren die werken aan een positieve verandering in de samenleving door middel van de kracht van de relatie tussen mens en dier.
 

1e prijs - Pets As Therapy

Pets As Therapy is een liefdadigheidsinstelling die de gezondheid en het welzijn van duizenden mensen in het hele Verenigd Koninkrijk verbetert door middel van dierondersteunde therapiebezoeken aan instellingen zoals verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, verpleeghuizen, scholen en gevangenissen. Meer dan 400.000 mensen profiteren elk jaar van de bezoeken van Pets As Therapy. Pets As Therapy is de winnaar van de Better With Pets Award van dit jaar en heeft een subsidie van €50.000 per jaar gekregen voor 2 jaar.

2e prijs - Center de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC)

CTAC is onze 2e prijswinnaar en heeft een subsidie ontvangen van €30.000 per jaar gedurende 2 jaar. Sinds 2000 wordt de CTAC-methode met succes toegepast op dierondersteunde interventies om mensen die ziek zijn of in kwetsbare situaties verkeren te laten genieten van de voordelen van de mens-dierrelatie. Dit omvat ondersteuning voor mensen in het ziekenhuis, mensen met functionele diversiteit of mensen die lijden aan sociaal isolement.

3e prijs - Street Vet

Street Vet biedt gratis essentiële diergeneeskundige zorg en diensten aan daklozen. Het team veterinaire professionals van StreetVet heeft al meer dan 2.000 mensen en hun huisdieren in het Verenigd Koninkrijk geholpen en zorgt voor het welzijn van zowel mens als dier. Street Vet is onze 3e winnaar en ontvangt een tweejarige subsidie van €20.000 per jaar. Dit is niet de eerste keer dat ze worden beloond voor hun uitstekende werk, want in 2020 waren ze ook al onze winnaars.

Winnaars 2020:

In 2020 koos de Prijs voor een andere aanpak en werden projecten in plaats van organisaties gefinancierd.

StreetVet, de grote winnaar in 2020

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde StreetVet Accredited Hostel Scheme, dat gratis en toegankelijke diergeneeskundige zorg biedt aan huisdieren van daklozen, kreeg de eerste prijs en 50.000 Zwitserse frank.

Andere bekroonde initiatieven

Gamelles Pleines

Gamelles Pleines, een vereniging die de sociale uitsluiting van mensen in precaire situaties bestrijdt door gebruik te maken van dieren, heeft CHF 20.000 toegekend gekregen. De vereniging helpt mensen om hun huisdieren te houden, te voeden, uit te rusten en te verzorgen, waardoor er een vertrouwensband ontstaat en ze kunnen re-integreren in de maatschappij.

Evi’dence

Deze vereniging gebruikt dierenbemiddeling om gevangenen te helpen hun leven weer op te bouwen en te re-integreren in de maatschappij. De harde omstandigheden in de gevangenis kunnen leiden tot episodes van geweld, inclusief geweld tegen zichzelf. Het programma stelt gevangenen in staat om voor mishandelde dieren te zorgen, een kalmerende en respectvolle relatie met ze op te bouwen en zich verantwoordelijk te voelen voor hun welzijn. De vereniging won CHF 10.000.

SoliVet

Het Franse project SoliVet heeft CHF 6.000 ontvangen. Het ontdekte dat heel weinig opvangcentra in Frankrijk huisdieren accepteren en verwelkomen. Om ervoor te zorgen dat daklozen niet langer voor dit dilemma komen te staan, traint het coöperatieve netwerk SoliVet asielpersoneel om hondengedrag beter te begrijpen, biedt het veterinaire controle op de opgevangen dieren en stelt het dierenbemiddelingsmethoden voor.

Winnaar 2018 :

Stichting OOPOEH, grote winnaar in 2018

In 2018 won Stichting OOPOEH de BetterwithPets-prijs en ontving CHF 40.000,-. Het in Nederland gevestigde bedrijf hoopt eenzaamheid te verminderen en lichaamsbeweging onder ouderen te vergroten door hen de rol van hondenoppas aan te bieden voor gezinnen in hun buurt.

Vrouw die een kat vasthoudt
Onze impact
Onze 6 beloften
Huisdiervoeding staat centraal in wat we doen, maar het is zeker niet het enige wat we doen. We zijn gepassioneerd over meer zaken die bijdragen tot een samenleving die beter is voor huisdieren en willen meer zaken doen die van tel zijn voor huisdieren, mensen en de planeet.

Wij hebben onze maatschappelijke doelstellingen ontwikkeld om onszelf duidelijke streefdoelen te stellen die de wereld positief kunnen beïnvloeden, voor huisdieren, de mensen die van hen houden en de planeet waarop we allemaal leven.