Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Hondengroet eigenaar

Basiscommando's van de hondentraining

leestijd: 3 min

Je hond basiscommando’s en signalen aanleren is een leuke en verrijkende ervaring voor jullie allebei. Het is belangrijk vroeg te beginnen met de opvoeding, zodat de basis al gelegd is voor je puppy uitgroeit tot een volwassen hond. Je puppy nieuwe dingen aanleren en je hond trainen zijn een uitstekende manier om tijd met je hond door te brengen en samen plezier te maken!

Honden leren snel. Leer je hond te komen, te zitten, te blijven en zelfs zijn behoeften op een bepaalde plaats te doen. Met jouw liefdevolle begeleiding zal de hondentraining jullie band versterken en je hond ertoe aanzetten zich goed te gedragen. Goed opgevoede honden hebben minder de neiging om eropuit te trekken en zitten over het algemeen beter in hun vel dan honden die ‘eigen baas zijn’.

Jonge puppy’s zijn gretige leerlingen. Je kan dus al beginnen met de opvoeding van zodra je hem hebt. Het is een mythe dat pups minstens zes maanden oud moeten zijn voor je ze kan beginnen te trainen. Hoe jonger ze zijn, hoe gemakkelijker ze leren. Jonge puppy’s zijn als kleine sponsjes die alles opslorpen wat je hen leert!

Hieronder vind je veel nuttige tips voor de basistraining van je hond. Voor uitvoeriger advies en verder gevorderde hondentraining kan je contact opnemen met een professionele hondeninstructeur of een hondenschool.

Ga altijd ten rade bij je dierenarts als je vragen hebt betreffende de gezondheid van je huisdier. Hij kan individueel advies geven of behandelingsopties aanraden. Voor gedragsadvies dat specifiek afgestemd is op jouw hond, raden wij aan contact op te nemen met een bekwaam hondengedragstherapeut. Vraag aan je dierenarts of op de hondenschool of ze je iemand kunnen aanraden.