Your Pet, Our Passion.
Femme parlant au bulldog

Stof tot nadenken: Onze filosofie over voeding

Elk dier verdient de beste voeding.

Wij vinden dat huisdieren en mensen uitstekend bij elkaar passen, en dit principe vormt al 85 jaar onze drijfveer voor de ontwikkeling van huisdierenvoeding. Het inspireert ons team van ruim 400 wetenschappers, waaronder voedingsdeskundigen, om toonaangevende huisdierenvoeding te ontwikkelen en om deze producten overal voor meer huisdieren beschikbaar te maken.

Het is de reden waarom we de standaard voor huisdierenvoeding in de komende 80 jaar nog verder willen verhogen. En de eerste stap? Eigenaars van huisdieren helpen om te leren wat dat precies inhoudt.

Wilt U zelf ook aan de slag?

Kom meer te weten over de voedingsprincipes die alles bepalen wat wij doen.

1. Wij doen ons onderzoek naar ingrediënten vanuit meerdere invalshoeken

We zijn van mening dat de beste ingrediënten niet alleen op zichzelf goed werken, maar ook in teamverband uitstekend functioneren. Ingrediënten kunnen elkaars prestaties namelijk vaak verbeteren. Een huisdier heeft meer baat bij een slimmere combinatie van voedingsstoffen, die ook lichter verteerbaar is, dan één ingrediënt. Daarom stellen we onze huisdierenvoeding niet samen op basis van afzonderlijke ingrediënten, maar meten we hoe verschillende samenstellingen de algehele gezondheid van een huisdier beïnvloeden. Zo hebben we de voordelen geoptimaliseerd van ingrediënten zoals volkoren granen, waaronder maïs. Uit langdurig onderzoek is gebleken dat deze granen niet alleen een goede aanvulling vormen op groenten en eiwitbronnen zoals vlees, vis en soja, maar ook de spijsvertering bevorderen.

2. Voeding waar ze van houden

We streven ernaar om producten te maken die uw huisdier graag eet en om ervoor te zorgen dat deze voeding makkelijk verteerbaar is. We weten namelijk dat toonaangevende voeding weinig zin heeft als huisdieren hun bakje laten staan, en nog nuttelozer - als die moeilijk verteerbaar is waardoor uw huisdier er niets aan heeft. Als een kat haar neus ophaalt voor onze voeding of een hond last krijgt van zijn spijsvertering, beginnen we het proces van voren af aan. Dankzij het nastreven van deze standaard zijn we nu een vooraanstaand bedrijf op het gebied van huisdierenvoeding die meer biedt.

3. De kwaliteit zit hem in de details

Wij weten hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor de voeding van uw huisdier en dat u zich afvraagt aan welke kwaliteitswaarborg huisdierenvoeding wordt onderworpen. Tenslotte hebben veel van onze medewerkers allemaal zelf ook een huisdier. Daarom werken we er hard aan om te zorgen dat onze producten veilig zijn voor huisdieren.

We hebben de laatste 80 jaar hard aan onze reputatie gewerkt, en we gaan net dat stapje verder om te zorgen dat die reputatie de komende 100 jaar ook behouden blijft. Daarom bestaat ons proces voor kwaliteits- en veiligheidswaarborg uit meer dan 50 stappen.

Hier vindt u een beknopt overzicht van wat we allemaal doen om ervoor te zorgen dat onze producten aan de hoogste standaarden voldoen.

4. Wij voldoen niet aan standaarden, we streven ze voorbij

Wist u dat de samenstelling van huisdierenvoeding grotendeels onderhevig is aan strengere regels en standaarden dan de meeste voeding voor menselijke consumptie? Er zijn ruim 50 EU-wetgevingen voor de verkoop van huisdierenvoeding. Wanneer u complete huisdierenvoeding koopt, kunt u er gerust op zijn dat de samenstelling voldoende is voor een dagelijkse portie. Huisdierenvoeding vormt namelijk het complete dieet van een huisdier, en moet dus alle voedingsstoffen leveren die het nodig heeft.

Alle huisdierenvoedingsproducten moeten voldoen aan alle relevante EU-reglementen voordat u er het bakje van uw huisdier mee kunt vullen. Bovendien kunnen fabrikanten van huisdierenvoeding vrijwillig de richtlijnen van Fediaf (Europese Branche Organisatie Huisdierenvoeding) volgen met betrekking tot productcommunicatie, voeding en voedselveiligheid.

Bij Purina beschouwen we industriestandaarden slechts als uitgangspunt. Onze producten voldoen niet alleen aan de wetgeving en alle standaarden, maar overschrijden in veel gevallen de vereisten voor optimale huisdierenvoeding. We doen namelijk ons uiterste best om te zorgen dat huisdieren optimaal baat hebben bij onze voeding.

5. Wij hebben ons huiswerk gedaan

Wist u dat wij een wereldwijde leider zijn op het gebied van onderzoek naar huisdierenvoeding? Het onderzoeken van de oorzaken van overgewicht, - de effecten bestuderen van nieuwe trends en ontdekkingen in van humane voeding: wij doen het allemaal. We willen de industrie namelijk niet volgen, we willen aan - kop lopen in deze industrie. En dit alles maakt deel uit van ons streven om het leven van huisdieren te verrijken, zodat ze een lang, gezond leven kunnen leiden.

Met 85 jaar ervaring in deze industrie draaien wij onze hand niet meer om voor voedingsonderzoek.

6. Alle huisdieren moeten kunnen profiteren van volledige voeding

Wat is de zin van betere huisdierenvoeding maken als huisdieren het niet te eten krijgen? Wij zijn van mening dat gezonde voeding voor alle huisdieren beschikbaar moet zijn. Daarom bieden we een breed assortiment aan producten, zodat huisdiereigenaren het juiste product voor hun huisdier kunnen kiezen. We willen dat huisdiereigenaren erop kunnen vertrouwen dat de voeding van hun huisdier voldoet aan reglementen en industriestandaarden, maar ook dat zij de juiste keuze hebben gemaakt.

Chien et chat regardant vers le haut

Stuur ons een bericht

We zijn er om al je vragen te beantwoorden - groot, klein, serieus of luchtig! Stuur ons gerust een bericht of bel ons tussen 9u en 17u van maandag tot en met vrijdag.