Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan de logo
Een langharige kat verzorgen

De waarheid over gevoeligheid voor kattenallergenen

leestijd: 2 min
Pro Plan de logo
Aangeboden door Pro Plan

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, worden gevoeligheid en allergie voor katten niet veroorzaakt door kattenhaar. Het zijn daarentegen de allergenen die door de speeksel- en talgklieren van katten worden uitgescheiden, die bij gevoelige mensen reacties veroorzaken. De meeste mensen die gevoelig zijn voor kattenallergenen reageren doorgaans op een specifiek allergeen: Fel d1. Wanneer katten zich wassen, komt dit allergeen op hun huid en vacht terecht, waarna het via hun haar en huidschilfers in de omgeving wordt verspreid.

Mensen kunnen gevoelig zijn voor verschillende allergenen. Allemaal samen creëren die een cumulatief effect dat de 'totale allergenenbelasting' wordt genoemd: de som van alle allergenen die zich op een bepaald moment in de omgeving bevinden.

Omdat de Fel d1-deeltjes zeer licht zijn, kunnen ze bijvoorbeeld gemakkelijk op kleding terechtkomen en kan het allergeen zich overal verspreiden. Hoge niveaus van het allergeen Fel d1 zijn zelfs al aangetroffen in huizen waar er geen kat te bespeuren is, in het openbare vervoer en in kantoorgebouwen.

Heel wat mensen die gevoelig zijn voor kattenallergenen schuiven vaak hun eigen welzijn opzij om hun kat te kunnen houden, en de kans is klein dat ze oplossingen zullen aanvaarden waarvan ze denken dat ze de gezondheid en het welzijn van hun kat in gevaar kunnen brengen.

 

PRO PLAN® LIVECLEAR® is een nieuwe innovatieve en katvriendelijke benadering om kattenallergenen aan te pakken. Van deze complete en evenwichtige voeding is bewezen dat ze de hoeveelheid allergenen op kattenhaar en huidschilfers vanaf de derde week van dagelijkse toediening met gemiddeld 47% doet afnemen. Bij katten die PRO PLAN® LIVECLEAR® krijgen, bindt een belangrijk eiwit uit eieren zich aan het Fel d1-allergeen. Zo worden de actieve allergenen in het speeksel geneutraliseerd.

PRO PLAN® LIVECLEAR® vervangt geen andere strategieën om kattenallergenen tegen te gaan, maar is een uitstekende aanvullende oplossing.

PRO PLAN® LIVECLEAR® is een veilige en doeltreffende benadering om kattenallergenen aan te pakken. Bovendien is het een lekkere en complete dagelijkse voeding die levens kan veranderen.