Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan de logo
Vrouw streelde haar kat

Aanbevelingen voor mensen die gevoelig zijn voor allergenen

leestijd: 2 min
Pro Plan de logo
Aangeboden door Pro Plan

Allergologen raden mensen die gevoelig zijn voor kattenallergenen vaak aan om contact met deze allergenen te vermijden of te beperken. Ze bevelen ook een aantal maatregelen aan die kunnen helpen om de concentratie allergenen in huis te verminderen:

  • Accessoires verwijderen waarin zich allergene bestanddelen kunnen ophopen (vloerkleden, bedspreien).
  • Regelmatig vegen en afstoffen (ook op moeilijk bereikbare plaatsen), de vloer dagelijks dweilen en gordijnen en beddengoed zo vaak mogelijk wassen.
  • Je kat minstens één keer per week een wasbeurt geven.
  • De vacht van je kat dagelijks borstelen (buiten het bereik van kinderen).
  • Een luchtreiniger installeren en dagelijks het hele huis verluchten.

Al deze methodes zijn echter maar beperkt doeltreffend om de 'totale allergenenbelasting' te verminderen, brengen aanzienlijke inspanningen en kosten met zich mee, en zijn moeilijk vol te houden.

Farmaceutische oplossingen zijn een andere benadering om gevoeligheid voor kattenallergenen tegen te gaan. Het doel ervan is door middel van medicatie of immunotherapie te voorkomen dat symptomen optreden.

Ook deze benadering heeft beperkingen, zowel op het vlak van bijwerkingen als doeltreffendheid. Antihistaminica worden immers voornamelijk gebruikt om de symptomen van gevoeligheid voor allergenen te behandelen, zoals jeuk, huiduitslag en zwelling van de slijmvliezen, en zijn niet bedoeld om deze te voorkomen.

In extreme gevallen is de beste verdediging tegen kattenallergenen helaas om geen kat in huis te halen. En zoals iedereen die een kat heeft weet, zijn geen van deze maatregelen bevorderlijk voor de band tussen katten en de mensen die van ze houden.

Na tien jaar onderzoek zijn we trots om een nieuwe innovatieve en katvriendelijke benadering te kunnen aanbieden om kattenallergenen aan te pakken: PURINA® PRO PLAN® LIVECLEAR®. Van deze complete en evenwichtige voeding is bewezen dat ze de hoeveelheid allergenen op kattenhaar en huidschilfers vanaf de derde week van dagelijkse toediening met gemiddeld 47% doet afnemen.

PRO PLAN® LIVECLEAR® vervangt geen andere strategieën om kattenallergenen tegen te gaan, maar is een uitstekende aanvullende oplossing. PRO PLAN® LIVECLEAR® is niet alleen een revolutionaire doorbraak in de aanpak van kattenallergenen, het is ook een lekkere en complete dagelijkse voeding die levens kan veranderen.

Ontdek hoe Pro Plan® LiveClear® kan helpen om je leven te veranderen.