Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan de logo
Vrouw leunt over kat voor een kus

Beperkingen bij bestaande methoden rond kattenallergenen

leestijd: 2 min
Pro Plan de logo
Aangeboden door Pro Plan

Veel mensen beschouwen hun kat als een lid van hun gezin en doen er alles aan om hun kat in huis te houden, ook al zijn ze gevoelig voor kattenallergenen.

Allergologen raden mensen die gevoelig zijn voor kattenallergenen vaak aan om contact met deze allergenen te vermijden of te beperken. Concreet betekent dat minder tijd met hun kat doorbrengen, hun huis voortdurend schoonmaken, hun kat vaker wassen of medicatie nemen om de symptomen van gevoeligheid voor allergenen te verlichten.

Al deze methodes zijn echter maar beperkt doeltreffend om de 'totale allergenenbelasting' te verminderen, brengen aanzienlijke inspanningen en kosten met zich mee, en zijn moeilijk vol te houden.

Farmaceutische oplossingen zijn een andere benadering om gevoeligheid voor kattenallergenen tegen te gaan. Het doel ervan is door middel van medicatie of immunotherapie te voorkomen dat symptomen optreden. Ook deze benadering heeft beperkingen, zowel op het vlak van bijwerkingen als doeltreffendheid. Antihistaminica worden immers voornamelijk gebruikt om de symptomen van gevoeligheid voor allergenen te behandelen, zoals jeuk, huiduitslag en zwelling van de slijmvliezen, en zijn niet bedoeld om deze te voorkomen.

In extreme gevallen is de beste verdediging tegen kattenallergenen helaas om geen kat in huis te halen. Maar zoals iedereen die een kat heeft weet, zijn geen van deze maatregelen bevorderlijk voor de band tussen katten en de mensen die van ze houden.

De meeste mensen die gevoelig zijn voor kattenallergenen reageren doorgaans op een specifiek allergeen: Fel d1. Dit allergeen wordt voornamelijk uitgescheiden door de speeksel- en talgklieren van katten en veroorzaakt reacties bij 95% van de mensen die gevoelig zijn voor kattenallergenen. Wanneer katten zich wassen, komt dit allergeen op hun huid en vacht terecht, waarna het via hun haar en huidschilfers in de omgeving wordt verspreid.

PRO PLAN® LIVECLEAR® is een nieuwe innovatieve en katvriendelijke benadering om kattenallergenen aan te pakken. Van deze complete en evenwichtige voeding is bewezen dat ze de hoeveelheid allergenen op kattenhaar en huidschilfers vanaf de derde week van dagelijkse toediening met gemiddeld 47% doet afnemen.

Bij katten die PRO PLAN® LIVECLEAR® krijgen, bindt een belangrijk eiwit uit eieren zich aan het Fel d1-allergeen. Zo worden de actieve allergenen in het speeksel geneutraliseerd.