Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bloedhond

Bloedhond

De bloedhond is gemakkelijk te herkennen aan zijn nobele, rimpelige kop, hangende oogleden en hangoren. Deze hond heeft een krachtig lichaam en sterke ledematen en hij is groot! Hij heeft een korte, zachte vacht in de kleuren zwart en taankleurig, leverkleurig en taankleurig, of rood. Volwassen vrouwtjes zijn 58-63 cm hoog en mannetjes 63-69 cm. Ze wegen 41-50 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Uitgebreide training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
 • Grote hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Kletsende en vocale hond
 • Geen waakhond
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Bloedhond

Persoonlijkheid

Deze zachtaardige, aanhankelijke honden kunnen vaak goed overweg met kinderen en andere honden of huisdieren. Het zijn vriendelijke honden die zowel gewenste als ongewenste bezoekers welkom heten. Thuis zijn ze rustig, maar buiten kunnen ze een flinke stem opzetten. Het zijn gezinshonden die niet graag alleen zijn.

Bloedhond

Oorsprong

Land van herkomst: België

De voorgeschiedenis van de moderne bloedhond kan terug worden geleid naar het klooster van Sint Hubertus, waar honden genaamd 'segusius' oorspronkelijk werden gebruikt om wolven, grote katten of herten op te sporen, of het spoor van gewond wild te volgen. Toen de Normandiërs in 1066 Engeland veroverden, namen ze verschillende honden mee en de Sint Hubertushond was daar één van. De moderne bloedhond is niet identiek aan de hond uit deze tijd, maar wordt nog steeds de sint-hubertushond genoemd.

Gezondheid

Net als de meeste rassen kan ook de bloedhond last krijgen van heupdysplasie (een afwijking die kan leiden tot mobiliteitsproblemen). Het is belangrijk om naar de heupscore te kijken voordat er wordt gefokt. De hangende huid op de kop van de bloedhond kan leiden tot problemen met de ogen en oogleden.

Beweging

Vanwege hun formaat en groeitempo is het belangrijk om puppy's niet te veel te laten bewegen. Het is belangrijk dat hun botten en gewrichten in het eerste jaar rustig kunnen groeien. Een volwassen bloedhond heeft een fenomenaal uithoudingsvermogen en heeft minimaal twee uur beweging nodig per dag. Het zijn speurhonden en zodra ze iets op het spoor zijn, blijven ze doorgaan met zoeken! Er zijn speciale cursussen voor speuren. Hieraan deelnemen, of in ieder geval de kans krijgen om zijn neus te gebruiken, is essentieel voor het welzijn van dit ras.

Voeding

Grote honden moeten een andere verhouding van vitamines en mineralen uit hun voeding halen dan kleine honden. Ze zijn ook vatbaarder voor een opgeblazen gevoel en maagproblemen. Je kan het risico daarop wel minimaliseren door vaker kleine maaltijden aan te bieden.

Verzorging

Dit ras heeft een korte en zachte vacht en heeft daarom weinig verzorging nodig. Af en toe borstelen om losse en dode haren te verwijderen is voldoende. De oren en ogen moeten echter regelmatig worden gecontroleerd om eventuele ontstekingen vroeg te ontdekken.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.