Your Pet, Our Passion.
Purina One
Zorgen voor een goede verstandhouding tussen je hond en je kat

Zorgen voor een goede verstandhouding tussen je hond en je kat

leestijd: 4 min
Purina One
Aangeboden door PURINA ONE®​ Chien

Wil je een kat in huis halen, maar heb je al een hond? Geen probleem, ze kunnen goed overeenkomen. Je moet het gewoon stapsgewijs aanpakken.

Om de introductie van een nieuwe kat in een gezin waar al dieren zijn, te doen slagen, moet je een veilige en gecontroleerde omgeving creëren. Wil je een kat in huis halen, maar heb je al een hond? Geen probleem, ze kunnen goed overeenkomen. Om alles goed te laten verlopen, moet je enkele stappen volgen om hun relatie beetje bij beetje op te bouwen.

Geef aandacht aan hond en kat.

bruine labrabor op grond, rosse tijgerkat op schoot

Richt zo vaak mogelijk je aandacht op de twee dieren, katten of honden. Het feit dat jij affectie toont, kan grote rivaliteit en vijandelijkheden tussen de twee dieren voorkomen.

Houd de dieren die je wil doen samenleven in de gaten.

Houd een oogje in het zeil als de hond en de kat samen zijn, tot je zeker weet dat ze goed overeenkomen. Sommige volwassen honden kunnen al eens een kitten in hun mond nemen om hem ergens naartoe te brengen. Kittens hebben daar geen probleem mee, maar voorzichtigheidshalve neem je de kitten beter uit de mond van de hond, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

Stel niet meer dan één hond tegelijkertijd voor aan je kat.

Als je meerdere honden hebt, laat ze dan niet samen naar je kat gaan. Stel je kat voor aan één hond per keer zodat die hond begrijpt dat de kat voortaan deel uitmaakt van het gezin en geen speeltje of prooi is.

Pas op voor de kattenbak!

Zorg ervoor dat je hond niet bij de kattenbak kan. Anders zal hij vroeg of laat proberen de uitwerpselen van je kat op te eten!

Zet de eetbakjes van de hond en de kat op een andere plaats.

Geef de hond en de kat gescheiden te eten, zodat ze elk op hun gemak kunnen eten en de ene zich niet te goed gaat doen in de bak van de andere.

Als strikte vleeseters hebben katten nood aan voeding die het aminozuur taurine bevat.

Als je hond de voeding van je kat eet, kan je kat een voedseltekort ontwikkelen.

Laat geen eten of restjes staan op een plaats waar je kat erbij kan. Een kat kan niet alleen de vuilbak omgooien, maar ook op de tafel of het aanrecht springen en etensresten op de grond doen vallen, waar de hond ze kan opeten.

Train je hond.

bruine labrabor kijkt toe hoe rosse tijgerkat speelt

Als je hond graag jaagt, leer hem dan te gehoorzamen aan het commando "laat met rust", zodat hij zijn jachtinstinct niet gaat botvieren op je kat. Je moet ervoor zorgen dat hij helemaal niet begint achter de kat aan te zitten, want als hij eenmaal aan het jagen is, zal hij niet meer luisteren naar je commando's.

Speel met je kat.

Zorg ervoor dat je kat de staart van je hond niet gaat achternazitten en bespringen. Door zelf met hem te spelen, kanaliseer je de energie van je kat.