Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bulterriër

Bulterriër

De bulterriër is een stevig gebouwde, gespierde hond met een diepe borst. Hij heeft een lange, sterk eivormige kop met een Romeinse neus. Deze hond is meestal wit, vaak met gekleurde vlekken op de kop en soms op de rug. Ze kunnen ook zwart, getijgerd, rood, reebruin of driekleurig zijn. Volwassen bulterriërs zijn ongeveer 45 cm hoog en wegen 33 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
 • Uitgebreide training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Middlematige hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Rustige hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Een echte gezinshond
Bulterriër staande op het gras

Persoonlijkheid

Bulterriërs zijn vriendelijke honden met een geweldig gevoel voor humor. Ze kunnen opstandig zijn en zijn niet ideaal voor baasjes die voor het eerst een hond nemen. Het is in principe een rustig ras, maar vergeet niet dat ze oorspronkelijk werden gefokt als vechthonden. Als ze uitgedaagd worden, zullen ze reageren, hoewel ze meestal niet zelf een gevecht uitlokken. Het zijn liefdevolle honden die graag gezelschap hebben, dus het is geen goed idee om ze lang alleen te laten. Met hun sterke kaken kunnen ze flink wat schade veroorzaken als ze zich vervelen.

Bulterriër met de eigenaar

Oorsprong

Deze hond is een kruising tussen een buldog en een terriër en werd gecreëerd om tot de dood te vechten bij gevechten tussen honden en stieren. Tegenwoordig is het een van de populairste honden in Groot-Brittannië en heeft hij bewezen een fantastische waakhond te zijn. De Miniatuur Bulterriër bestaat net zo lang als de Standaard Bulterriër en werd in 1939 erkend als apart ras door de British Kennel Club.

Gezondheid

Doofheid is het meest voorkomende gezondheidsprobleem van dit ras. Dit komt het meeste voor bij witte Bulterriërs. Vanaf jonge leeftijd kunnen honden al getest worden op doofheid. Erfelijke nieraandoeningen en hartproblemen kunnen voorkomen en ze hebben relatief vaak last van huidaandoeningen.

Beweging

De Bulterriër is een actieve hond die redelijk veel beweging nodig heeft, zowel aan de lijn als los. Een uur beweging per dag is het minimum, maar dit ras beweegt graag meer!

Voeding

Het dieet van deze hond moet goed gebalanceerd zijn. Ook vers water maakt daar deel van uit. Het is belangrijk om regelmatig de fysieke conditie van je hond te controleren, zodat hij in goede vorm blijft. Geef hem minimaal twee keer per dag eten en houd je aan de richtlijnen voor zijn voeding.

Verzorging

De bulterriër vergt weinig onderhoud. Zijn korte vacht kun je een keer per week met een borstelhandschoen verzorgen om dode haren te verwijderen.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.