Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Buldog

Buldog

De buldog heeft een kort, gedrongen lijf met een geplooide huid, voornamelijk bij de kop, nek en schouders. Een ander kenmerk is zijn grote schedel. De vacht van de buldog is getijgerd, verschillende tinten rood, reebruin of wit met een van die kleuren. Een volwassen buldog heeft een schofthoogte van 31-36 cm en weegt 23-25 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag rustig wandelen
 • Gaat graag een half uur per dag wandelen
 • Middlematige hond
 • Minimale kwijl
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Rustige hond
 • Waakhond. Blaft, verwittigt en beschermt fysiek.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Buldog die zich in het gebied bevindt

Persoonlijkheid

Deze gezinshond is gek op kinderen en kan zelfs met andere huisdieren overweg als ze op jonge leeftijd worden geïntroduceerd. De buldog is te lief om een goede waakhond te zijn, maar zou zijn gezinsleden wel verdedigen als dat nodig is. Hij is vredig maar koppig en heeft een goed gevoel voor humor.

Oorsprong

Buldogs stammen af van de eeuwenoude bullenbeisser, een mastiffachtige hond die in Assyrië, Griekenland, Egypte en Rome werd gebruikt om wilde dieren aan te vallen en te bewaken. De bullenbeisser had verschillende formaten. In Engeland werd de oorspronkelijk enorme bullenbeisser gefokt tot een kleinere hond en tijdens het bewind van Koning John (13e eeuw) werd het ras gebruikt voor gevechten tussen honden en stieren. In de loop der jaren werd er een ideale hond gecreëerd voor de stierengevechten. In 1835 werden gevechten tussen stieren en honden gelukkig verboden en buldog-eigenaren begonnen met selectief fokken, om het agressieve aspect van het ras te verwijderen en een goedgehumeurde gezinshond te creëren.

Gezondheid

De meest voorkomende gezondheidsproblemen komen door zijn platte gezicht, dat ervoor kan zorgen dat de luchtwegen worden geblokkeerd of dat ze moeite hebben met ademen. Daarom is het belangrijk om oververhitting en te veel beweging te voorkomen. Ze zijn ook gevoelig voor huidaandoeningen, oogproblemen en heup- en elleboogdysplasie (een afwijking aan de gewrichten die pijnlijk kan zijn en kan leiden tot mobiliteitsproblemen).

Beweging

Ga nooit op het heetst van de dag met een buldog wandelen. Twee relatief korte wandelingen op een rustig en stabiel tempo is voldoende.

Voeding

Het dieet van deze hond moet goed gebalanceerd zijn. Ook vers water maakt daar deel van uit. Het is belangrijk om regelmatig de fysieke conditie van je hond te controleren, zodat hij in goede vorm blijft. Geef hem minimaal twee keer per dag eten en houd je aan de richtlijnen voor zijn voeding.

Verzorging

Verzorg zijn vacht met een rubberen borstelhandschoen om losse en dode haren te verwijderen. Het is misschien ook nodig om zijn huidplooien schoon te maken. Als de hond een zeer korte krulstaart heeft, zorg dan dat de aanzet van de staart niet vochtig wordt, want dit kan leiden tot bacteriële infecties. Daarnaast is het belangrijk om traanogen en rimpels schoon te houden.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.