Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bullmastiff

Bullmastiff

De bullmastiff is een compacte, krachtige, gespierde hond met een grote vierkante kop. Zijn vacht is kort, ruw en weerbestendig en is reebruin, rood of getijgerd, met een zwart masker. Volwassen reuen hebben een schofthoogte van 64-69 cm en wegen 50-59 kg, volwassen teven zijn 61-66 cm hoog en wegen 41-50 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
 • Uitgebreide training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Grote hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Rustige hond
 • Waakhond. Blaft, verwittigt en beschermt fysiek.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Bullmastiff zittend op het erf

Persoonlijkheid

Deze honden zijn erg beschermend richting hun gezin en andere huisdieren en daarom is een vroege socialisatie erg belangrijk. De bullmastiff accepteert onbekenden alleen als ze worden geïntroduceerd door iemand die hij vertrouwt. Andere bezoekers/onbekenden zal hij snel tot stilstand brengen. Vanwege zijn kracht, koppigheid en zeer beschermende aard is het geen geschikt ras voor mensen die voor het eerst een hond nemen.

Bullmastiff pup liggend op het gras

Oorsprong

De bullmastiff werd oorspronkelijk de 'gamekeeper's night dog' (nachthond van de jachtopziener) genoemd, omdat ze 's nachts hielpen bij het vinden van stropers. Zijn DNA bevat 60% Engelse mastiff en 40% buldog en hij werd aan het einde van de 19e eeuw gecreëerd. Toen er minder behoefte was aan jachtopzieners en bullmastiffs, werd hij gebruikt voor sporten. Iemand verstopte zich in het struikgewas en een gemuilkorfde bullmastiff werd losgelaten om die persoon te vinden. Hij werd niet getraind om de prooi pijn te doen of te doden, maar om hem te overmeesteren.

Gezondheid

De bullmastiff kan last krijgen van verschillende erfelijke oogaandoeningen en heup- en ellenboogdysplasie (een afwijking die pijnlijk kan zijn en kan leiden tot mobiliteitsproblemen). Het is belangrijk om naar de oogtesten en heupscores te kijken voordat er wordt gefokt. Ze zijn ook vatbaar voor een specifieke blaasaandoening en problemen met de kruisbanden van de knie.

Beweging

Deze hond mag absoluut niet te veel beweging krijgen totdat hij 12 maanden oud is. Te veel beweging op jonge leeftijd kan op latere leeftijd leiden tot problemen met botten en gewrichten. Hij vindt beweging en spelletjes met het gezin erg leuk en een paar uur beweging per dag houdt de bullmastiff tevreden.

Voeding

Grote honden moeten een andere verhouding van vitamines en mineralen uit hun voeding halen dan kleine honden. Ze zijn ook vatbaarder voor een opgeblazen gevoel en maagproblemen. Je kan het risico daarop wel minimaliseren door vaker kleine maaltijden aan te bieden.

Verzorging

Het verzorgen van de bullmastiff is vrij gemakkelijk, want zijn vacht is kort en vergt weinig onderhoud. Verwijder losse en dode haren met een borstelhandschoen.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.