Your Pet, Our Passion.
Purina Cares Mobile

Purina Geeft om voeding. En de planeet.

Voeding is de kern van ons bedrijf, maar we gaan veel verder. We zetten ons in om meer te doen voor dieren, voor de mensen die van hen houden en voor de planeet die we delen. Ontdek onze initiatieven!

Jong speelt met cat
Purina Pro Plan Liveclear kattenvoer
Innovatie
We zetten ons in voor innovatie om de gezondheid en het welzijn van honden en katten te verbeteren. Tussen 2018 en 2020 hebben we 37 nieuwe producten gelanceerd, waaronder Pro Plan LiveClear, het eerste en enige kattenvoer dat allergenen op kattenhaar en huidschilfers vermindert.
vrouw die een hond in een kennel knuffelt
Bevordering van de adoptie van huisdieren
We zetten ons in om adoptie van huisdieren te bevorderen door samenwerking en partnerschap in heel Europa om dieren te helpen een liefdevol thuis te vinden.
In de periode 2019/2020 hebben onze partnerorganisaties in totaal 98.731 huisdieren in nieuwe gezinnen opgenomen. Voedseldonaties aan onze partners zijn ook een belangrijk onderdeel van onze steun, die nog belangrijker werd tijdens de pandemie toen de financiering van opvangcentra werd aangetast. We verstrekten meer dan 3 miljoen maaltijden aan opvangcentra en dierenwelzijnsorganisaties in heel Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.
Vrouwelijke wetenschapper bekijkt ingrediënten in potten
Onze ingrediënten en kwaliteitsborging
Wij geloven in transparantie over wat ons dierenvoer bevat en hoe het wordt geproduceerd. Wij streven ernaar informatie te verstrekken die toegankelijk en gemakkelijk te begrijpen is. We hebben #YAWhat's In Your Pet ontwikkeld op basis van de meest gestelde vragen over onze voeding, het productieproces en onze kwaliteitscontroles. U kunt ook meer te weten komen over de rol en de voordelen van onze ingrediënten in Every Ingredient Has A Role.
witte hond zittend op de tafel bij de dierenarts
Bestrijding van obesitas bij huisdieren
Onze top 10 markten in Europa zullen partnerschappen en preventieprogramma's ondersteunen om het risico op obesitas bij huisdieren te helpen verminderen.
In 2017 lanceerden we het Healthy Love-programma om veterinaire teams te voorzien van de juiste informatie om met eigenaren in gesprek te gaan over het fitnessgewicht van hun huisdier.
neuronen op een donkere achtergrond
Het Purina Instituut
Het Purina Institute is een wereldwijde professionele organisatie die de stem is van de Purina wetenschap. Purina is een pionier geweest in de wetenschap en gezondheid van huisdieren met baanbrekende ontdekkingen die de voeding van huisdieren opnieuw hebben gedefinieerd door het begrip van dierlijke voeding. Het Purina Institute bestaat uit een divers internationaal team van meer dan 500 wetenschappers en dierenverzorgingsexperts, verspreid over een uitgebreid netwerk van acht R&D centra. Het Purina Institute zal baanbrekende vooruitgang in de wetenschap en de krachtige rol van voeding in het leven van huisdieren blijven promoten.
Parce que nous pensons que la science est plus puissante lorsqu'elle est partagée, pour plus d'informations, rendez-vous sur PurinaInstitute.com
Purina's Consumer Engagement Services team
Onze klantenservice
Bij Purina bestaat het PetCare team uit dierenartsassistenten, gedragsspecialisten en voedingsexperts, en bovenal zijn we allemaal dierenliefhebbers. We praten niet alleen met consumenten over Purina producten; eigenaren bellen ons omdat ze vragen of problemen hebben met hun huisdieren, of het nu gaat om hoeveel een nieuwe puppy te eten moet krijgen of wat te doen met een nerveuze kat. Wij zijn evenzeer betrokken bij de huisdieren als hun eigenaars; hun welzijn en geluk is ons welzijn en geluk.
Meisje met hond en kat
vrouw met hond op kantoor
Pets At Work
Wij geloven dat mensen en dieren samen beter af zijn. Daarom lanceerden we het Pets At Work-programma, dat meer dan 200 bedrijven heeft geholpen om honden in hun bedrijf te verwelkomen. Ontdek hoe u een Pets at Work-ervaring op uw werkplek kunt opzetten.
hond geknuffeld door eigenaar en kinderen
Verantwoordelijk huisdierbezit
Aangezien kinderen de volgende generatie huisdierbezitters zijn, is het belangrijk dat ze de voordelen van huisdieren kennen en leren hoe ze ze moeten verzorgen en voeden. In heel Europa hebben we jarenlang met succes programma's ontwikkeld en uitgevoerd om kinderen te helpen verantwoordelijke eigenaars van huisdieren te worden.
Purina Better with Pets 2020 Award Winnaar
Better With Pets prijs
Wij geloven in de kracht van de band tussen huisdieren en mensen om de samenleving te veranderen. We willen degenen helpen die hier net zo in geloven als wij. Daarom hebben we in 2018 in samenwerking met Ashoka pionierswerk verricht op het gebied van sociaal ondernemerschap door de BetterWithPets Prize te lanceren.
De BetterWithPets Prize ter waarde van CHF 120.000 in 2020, is bedoeld om sociale ondernemers te identificeren die de kracht van de band tussen huisdieren en mensen benutten om de samenleving in heel Europa positief te beïnvloeden.
Mens wandelt met hond
luchtfoto van het bos- en rivierlandschap
Onze reis om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen
Wij werken aan de vermindering van onze uitstoot van broeikasgassen in onze hele waardeketen. De vermindering van de uitstoot zal grote veranderingen met zich meebrengen die ons bedrijf zullen veranderen. Wij zullen ons concentreren op vier pijlers om onze actie te versnellen: onze productportefeuille transformeren, onze verpakking ontwikkelen, de efficiëntie van productie en logistiek verbeteren en overschakelen op regeneratieve landbouwpraktijken die de koolstofuitstoot kunnen helpen verminderen. Lees meer over deze vier pijlers en onze andere initiatieven.
Purina Felix kattenvoer
Werken aan een wereld zonder afval
Wij zullen ons richten op het verminderen van wegwerpverpakkingen en ervoor zorgen dat de kunststoffen die wij gebruiken recyclebaar of herbruikbaar zijn. Wij streven ernaar dat tegen 2025 100% van onze verpakkingen herbruikbaar of recycleerbaar zijn en het gebruik van nieuwe kunststoffen in dezelfde periode met 30% te verminderen, wat de uitstoot van broeikasgassen kan helpen verminderen. Wij weten dat onze verpakking essentieel is om veilige kwaliteitsproducten te garanderen, en dit zal altijd onze prioriteit zijn. Maar wij werken er hard aan om de eigenschappen van onze verpakkingen te behouden en tegelijkertijd de impact ervan op de planeet te verminderen. Wij werken samen met leveranciers om nieuwe verpakkingsmaterialen te ontwikkelen die minder complex zijn en gemakkelijker te recyclen. Zo hebben wij in Nederland de eerste recyclebare zachte plastic vershoudzak voor ons natvoer voor huisdieren op de markt gebracht. Wij onderzoeken ook alternatieve oplossingen, zoals een systeem met herbruikbare verpakkingen in Zwitserland.
bonen op een donkere tafel
Onze productportefeuille transformeren
Hoewel het koopgedrag verandert, blijven de primaire verwachtingen van de consumenten dezelfde. Ze willen dat Purina de beste producten levert voor hun huisdieren om voor hen en hun gezondheid te zorgen en dat ze van elke maaltijd kunnen genieten. Aan deze verwachtingen blijven voldoen en tegelijk onze impact op het klimaat verminderen, is de kern van ons bedrijf. In samenwerking met deskundigen hebben we de uitstoot van broeikasgassen van elk van onze merken zorgvuldig gekwantificeerd. Dankzij deze evaluatie weten we nu waar we moeten optreden. Meer dan 2/3 van onze impact is te wijten aan onze ingrediënten, door de manier waarop ze worden geproduceerd, verwerkt en ingekocht. Dit is waar we de komende jaren actie zullen ondernemen, door onze recepten opnieuw uit te vinden en te herzien om de beste voeding te blijven bieden en tegelijkertijd beter gebruik te maken van de hulpbronnen en deze beter te kiezen. Zo is bijvoorbeeld 99% van de soja die wij gebruiken nu traceerbaar en van verantwoorde herkomst. Ook helpen we graanboeren bij de overgang naar regeneratieve landbouw en werken we samen met vissers om de vispraktijken te verbeteren. We onderzoeken ook elke dag nieuwe eiwitbronnen, zoals bonen en insecten, om het evenwicht tussen dierlijke en plantaardige eiwitten in onze producten te herstellen en tegelijk kwaliteitsvoeding te blijven bieden.
land in de handen van een man
Regeneratieve landbouw
We zijn begonnen met onze overgang naar regeneratieve landbouw door samen te werken met onze boeren en leveranciers om de manier waarop zij sommige van de graaningrediënten in ons dierenvoer verbouwen te veranderen. Momenteel richten we ons op tarwe en we zijn van plan om in de nabije toekomst ook maïs en gerst te gaan verbouwen.

Regeneratieve landbouw is een holistische benadering van landbouw die gericht is op het behoud en herstel van de landbouwgrond en het bijbehorende ecosysteem. Regeneratieve landbouw gaat over het verbeteren van de gezondheid en de vruchtbaarheid van de bodem en biedt meerdere voordelen, zoals het opvangen van koolstofdioxide uit de atmosfeer, het vastleggen ervan in de bodem als koolstof en het creëren van biomassa. Dit vermindert de koolstofuitstoot en helpt de veerkracht van landbouwgrond bij klimaatverandering te verbeteren.

Wij zijn partners in het Sols Vivants-programma in Frankrijk en het LENs-programma in het Verenigd Koninkrijk. In het kader van beide programma's betrekken wij boeren bij de toepassing van regeneratieve landbouwpraktijken en leiden wij hen op.
Met Sols Vivants meten we ook de gezondheid van de bodem, zodat we de toekomstige voordelen voor de bodem kunnen volgen. Tot slot werken we aan de verdere verspreiding van regeneratieve landbouwmethoden onder meer leveranciers, boeren, landen en landschappen.
witte vrachtwagen op de weg
Verbetering van de efficiëntie in productie en logistiek
Wij verminderen het effect van onze activiteiten door acties zoals het reduceren van niet-gerecycleerd afval van onze fabrieken tot nul en het evalueren van mogelijkheden met onze leveranciers om technologie te gebruiken om onze uitstoot van broeikasgassen te helpen verminderen. Wij onderzoeken bijvoorbeeld methoden om gas om te zetten in elektriciteit met behulp van warmtepomptechnologie. Wij verbeteren ook ons logistieke netwerk door meer lading te vullen en meer rechtstreekse leveringen te doen, waardoor het aantal kilometers dat in ons Europese netwerk wordt afgelegd, wordt verminderd. We worden ook efficiënter door technologie te gebruiken om voertuigen te laden en hun ritten beter te plannen, en we stappen over op vervoerswijzen met een lage uitstoot, zoals het spoor en de scheepvaart. Via Nestlé hebben we ons ook aangesloten bij de European Clean Truck Alliance, die zich inzet om de klimaatimpact van het vrachtvervoer in Europa te verminderen.
zonnewindmolenpark
Hernieuwbare elektriciteit
Bij Purina koopt 100% van onze Europese fabrieken, inclusief onze 5 Franse fabrieken, 100% hernieuwbare elektriciteit.
visser laat zijn hond uit naast een vissersboot
Verantwoorde inkoop
Wij streven ernaar dat 100% van onze vis-, schaal- en schelpdieringrediënten afkomstig is uit verantwoorde bronnen. Wij weten dat eigenaren en distributeurs van huisdieren willen weten waar het voer dat zij kopen vandaan komt. Wij hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze leveranciers ons doel en onze waarden begrijpen, en wij vragen hen te voldoen aan de Nestlé Standard for Responsible Procurement.
Wij betrekken onze leveranciers ook bij derden om onze hele toeleveringsketen te beoordelen. Bij Purina is onze benadering van verantwoord inkopen voortdurend in ontwikkeling, en wij werken samen met certificeringsinstanties, leveranciers en NGO's om verantwoord inkopen te implementeren.
Notre rapport Purina in Society 2020
Ons Purina in Society-rapport 2020
In 2021 lanceerden we ons laatste rapport Purina in de maatschappij. Dit is een extern gevalideerd rapport waarin het werk en de casestudy's in verband met onze vorige 10 doelstellingen Purina in de maatschappij uitgebreid worden beschreven.