Your Pet, Our Passion.
Man loopt op het strand met een hond

Implementeren van verantwoorde productie

Milieu

Ons doel

Tegen 2022 zullen onze zeevruchteningrediënten voor 100% verantwoord verkregen zijn.

Wat we tot nu toe hebben bereikt

In 2020 was al 76% onze zeevruchteningrediënten verantwoord verkregen. Dat gold ook voor 99% van onze soja die bovendien ook traceerbaar is. We blijven gedreven toewerken naar de doelstelling om onze zeevruchteningrediënten voor 100% verantwoord te verkrijgen. We breiden ons engagement dus uit tot 2022 en hebben er vertrouwen in dat we onze doelstelling kunnen bereiken. Ondanks de grote vooruitgang die we hebben geboekt, blijft het een hele uitdaging om alleen verantwoorde vis in te kopen. De hele toestand rond COVID-19 heeft er in 2020 voor gezorgd dat landen in lockdown gingen en boten vaak in de haven bleven, door een tekort aan zeelui. Dat alles heeft geleid tot een verminderde beschikbaarheid aan vis en verantwoord verkregen vissoorten. Het percentage verantwoord verkregen zeevruchteningrediënten, volgens de definitie die Nestlé hanteert, wordt beoordeeld door de Sustainable Fisheries Partnership.

In 2019: 53% van onze zeevruchteningrediënten zijn verantwoord verkregen *volgens de Richtlijnen Verantwoord Inkopen van Nestlé.

Ons standpunt: purina en verantwoorde productie

Of het nu gaat om een eigenaar van een huisdier, een supermarkt of een dierenarts, iedereen wil weten waar onze ingrediënten vandaan komen en wat de gevolgen voor het milieu zijn. Ook willen ze weten welk beleid we voeren.

Bij Purina blijven we onze benadering van verantwoorde productie steeds ontwikkelen. We willen dat onze leveranciers kwalitatief hoogwaardige grondstoffen produceren op een verantwoorde en duurzame manier. Samen met onze leveranciers werken we aan het belang van goede traceerbaarheid. Daarnaast brengen we onze leveranciers in contact met externe partners om onze volledige toeleveringsketen te evalueren. We werken bijvoorbeeld samen met organisaties als Proforest en Sustainable Fisheries Partnership om te bepalen hoe verantwoord onze bedrijfsvoering is. Hierin zijn we toonaangevend voor waar Nestlé op het gebied van verantwoorde productie mee bezig is.


We werken niet alleen regelmatig samen met onze partnerorganisaties, maar ons team heeft ook regelmatig contact met leveranciers en inkopers en bezoekt productielocaties. Dit geeft ons een goed beeld van de manier waarop onze leveranciers te werk gaan. Het kan lastig zijn om al onze leveranciers te bezoeken, aangezien enkele van onze producten een zeer complexe toeleveringsketen hebben. Toch hebben we maatregelen getroffen zoals het regelmatig beoordelen van boerderijen om ervoor te zorgen dat onze leveringsketen aansluit bij ons programma voor verantwoorde productie.

De reputatie van Purina rondom verantwoorde productie is belangrijk. En daarom hebben we langetermijnstrategieën vastgesteld voor de grondstoffen in onze producten. Zo weten consumenten en belanghebbenden dat ze kunnen vertrouwen op hoe onze ingrediënten worden geproduceerd.

 

In de afgelopen 18 maanden hebben we meer dan 300 boerderijen beoordeeld.

 

 

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over 'Nestlé in de maatschappij'

Vrouw heeft een kat vast
Onze impact
Andere beloften
Het voederbakje van je huisdier vullen is het hart van wat we doen. Maar da's lang niet alles. We zetten ons in voor huisdieren, hun baasjes én voor onze planeet. Daarom zijn we 10 beloften aangegaan, die we willen verwezenlijken tegen 2023.