Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Franse buldog

Franse buldog

De Franse buldog herken je direct aan zijn grote rechtopstaande oren. Het is een kleine hond met een platte snuit en een korte, glanzende vacht, die getijgerd, bont gevlekt of reebruin is. Hij wordt ongeveer 27-34,5 cm hoog als hij volwassen is. Reuen wegen dan 12,5 kg en teven 11 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
 • Basistraining nodig
 • Gaat graag rustig wandelen
 • Gaat graag een half uur per dag wandelen
 • Kleine hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Rustige hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Buldog die zich in het gebied bevindt

Persoonlijkheid

De Franse buldog is een vrolijke hond die veel energie heeft en aanhankelijk is richting zijn baasjes. Hij is dapper en denkt vaak dat hij groter is dan hij daadwerkelijk is. Hij zal niet snel terugdeinzen als hij door een andere hond wordt uitgedaagd (sommige honden kunnen zijn platte snuit niet 'lezen' en nemen daarom aanstoot aan de Franse buldog).

Franse buldog

Oorsprong

De buldog-schoothond was een populaire gezelschapshond voor kantwerksters in de Britse Midlands. De honden vergezelden hen naar de fabriek. Arbeiders die naar Frankrijk verhuisden namen hun honden mee, waar ze gekruist werden met honden met een plattere snuit. Daaruit ontstond de Franse buldog die we nu kennen.

Gezondheid

De meest voorkomende gezondheidsproblemen van de Franse buldog komen door zijn platte snuit, die ervoor kan zorgen dat de luchtwegen worden geblokkeerd of dat ze moeite hebben met ademen. Daarom is het belangrijk om oververhitting en te veel beweging te voorkomen. Ze zijn ook gevoelig voor huidaandoeningen, oogproblemen, heup- en elleboogdysplasie (een afwijking aan de gewrichten die pijnlijk kan zijn en kan leiden tot mobiliteitsproblemen) en ruggenmergaandoeningen.

Beweging

De Franse buldog heeft niet heel veel beweging nodig in vergelijking met andere rassen. Een uur per dag is voldoende. Zorg dat je hem beschermt tegen de hitte: in warm weer kan hij, vanwege zijn platte snuit, last krijgen van oververhitting of moeite met ademhalen. Ga in de zomer 's ochtends vroeg en 's avonds laat met hem lopen.

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

De korte, dichte, glanzende vacht heeft weinig verzorging nodig: een keer per week borstelen is meer dan voldoende. Zorg wel dat je de rimpels in zijn gezicht regelmatig schoonmaakt. Ook de oren zijn gevoelig voor problemen, controleer ze regelmatig.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.