Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bostonterriër

Bostonterriër

Het boston-hondenras is sterk en gespierd. Het is een kleine hond met een korte, vierkante kop en rechtopstaande oren. De ogen zijn relatief groot, rond en staan ver uit elkaar. Verder kan de korte vacht van de bostonterriër verschillende kleuren hebben, zoals getijgerd en wit of zwart met witte vlekken. In de rasstandaard vind je meer informatie. Een volwassen bostonterriër is 38-43 cm hoog en mag niet meer dan 11,5 kg wegen. Ze zijn opgedeeld in drie gewichtsklassen: tot 6,8 kg is lichtgewicht, tussen 6,8 kg en 9,1 kg is middengewicht en tussen 9,1 en 11,5 kg is zwaargewicht.

 • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
 • Basistraining nodig
 • Gaat graag rustig wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Kleine hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Kletsende en vocale hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Boston Terriër zit in het midden van de kamer

Persoonlijkheid

De bostonterriër is een levendige, vrolijke hond die vastberaden kan zijn en een sterke wil kan hebben. Ze kunnen vaak goed overweg met kinderen en vinden spelen fantastisch, maar ze kunnen onstuimig zijn. Let erop dat ze niet te wild spelen, want ze krijgen snel blessures, vooral aan de ogen. Ze zijn gek op menselijk gezelschap en ze zijn liefdevolle huisdieren. Daarnaast zijn het goede waakhonden en blaffen ze niet erg veel.

Boston Terriër opzoeken

Oorsprong

In de 19e eeuw was de bostonterriër oorspronkelijk een kruising tussen een Engelse buldog en een Engelse witte terriër. Er werd verder gekruist en de bostonterriër werd verder ontwikkeld. Dit gebeurde rond 1893. De rassen die werden gebruikt voor deze kruisingen waren de Engelse bulterriër, boxer en de pitbulterriër, net als een aantal andere terriërs. De bostonterriër woog oorspronkelijk 20 kg, maar werd kleiner en kleiner gefokt totdat ze het formaat kregen dat we nu kennen.

Gezondheid

Het platte gezicht van de bostonterriër kan in extreme gevallen leiden tot blokkades van de luchtwegen en moeite met ademhalen. Net als andere rassen zijn er verschillende erfelijke oogafwijkingen die kunnen voorkomen en kunnen ze last hebben van losse knieschijven (luxating patellas).

Beweging

Deze hond heeft niet al te veel beweging nodig, een uurtje per dag is voldoende. Ze hebben geen behoefte aan lange wandelingen, maar ze gaan wel graag altijd met hun baasje mee op pad.

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

De bostonterriër heeft weinig uiterlijke verzorging nodig. Een keer per week met een borstelhandschoen over de vacht gaan is genoeg om dode haren uit zijn vacht te verwijderen. Dit is een schoon ras dat geen sterke geur heeft.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.