Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bull Terrier nain

Miniatuur-bulterriër

De miniatuur-bulterriër is identiek aan de bulterriër, met uitzondering van zijn formaat. Volwassen honden hebben een schofthoogte van maximaal 35,5 cm en wegen ongeveer 11-15 kg. Het is een gespierde hond met een krachtige uitstraling en een eivormige kop. De korte vacht kan verschillende kleuren bevatten, zoals wit, zwart, getijgerd, rood, reebruin en driekleurig. In de rasstandaard vind je alle informatie.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Middlematige hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Kletsende en vocale hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Bruine miniatuur Bull Terrier-puppy in de tuin

Persoonlijkheid

De miniatuur-bulterriër staat bekend om zijn affiniteit met mensen. Het is een vrolijke hond, hoewel hij koppig kan zijn als hij niet op de juiste manier gestimuleerd wordt. Ondanks dat hij kleiner is dan zijn grotere soortgenoot, is hij net zo dapper en energiek! Het is eigenlijk een grote hond in een klein lichaam en hij is niet onder de indruk van grotere soortgenoten. Vroege, uitgebreide socialisatie is daarom erg belangrijk, net als aan de lijn leren lopen, want deze hond trekt graag!

Miniatuur-bulterriër staande in de buurt van het water

Oorsprong

Kleine exemplaren van de bulterriër werden sinds het begin van de 19e eeuw gefokt om de miniatuur-bulterriër te creëren, een hond die werd gebruikt als rattenvanger en als gezelschapsdier. De grotere 'bully' bleek populairder te zijn en door verminderde interesse in de kleine soort werd het ras in 1918 uit het register van de Kennel Club geschrapt. Gelukkig hebben enthousiaste fans het ras weer tot bloei gebracht en werd er in 1938 een club opgericht.

Gezondheid

Doofheid is het meest voorkomende gezondheidsprobleem van dit ras. Dit komt het meeste voor bij witte bulterriërs. Vanaf jonge leeftijd kunnen honden al getest worden op doofheid. Erfelijke nieraandoeningen en hartproblemen kunnen voorkomen en ze hebben relatief vaak last van huidaandoeningen.

Beweging

De miniatuur-bulterriër heeft minimaal een uur beweging per dag nodig, maar als je hem meer kan bieden, neemt hij dat aanbod graag aan.

Voeding

Het dieet van deze hond moet goed gebalanceerd zijn. Ook vers water maakt daar deel van uit. Het is belangrijk om regelmatig de fysieke conditie van je hond te controleren, zodat hij in goede vorm blijft. Geef hem minimaal twee keer per dag eten en houd je aan de richtlijnen voor zijn voeding.

Verzorging

De vacht is ruw en glanzend. In de wintermaanden kan hij een zachtere ondervacht hebben. De vacht heeft weinig verzorging nodig, een keer per week even borstelen is voldoende. Als hij in de rui is, kun je hem beter twee of drie keer per week borstelen, om dode haren te verwijderen en te voorkomen dat zijn vacht op je vloerbedekking, kleding of meubels terecht komt.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.