Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Boxer

Boxer

De boxer is een middelgrote, zeer gespierde, stevige hond met een diepe borst. Ze hebben een korte kop en hun kin staat een beetje omhoog. De vacht is reebruin en getijgerd, meestal met witte vlekken, of ze zijn helemaal wit. De gemiddelde schofthoogte van een volwassen reu is 57-63 cm en hij weegt 30-32 kg. Volwassen teven zijn 53-59 cm en wegen ongeveer 25-27 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
 • Grote hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Kletsende en vocale hond
 • Waakhond. Blaft, verwittigt en beschermt fysiek.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Junior bokser liggend in het gras

Persoonlijkheid

Boxers zijn gedurende hun hele leven net puppy's en daarom hebben ze veel aandacht nodig! Ze zijn levendig, sterk en loyaal en zijn geweldige huisdieren voor het hele gezin, ook voor kinderen. Ze kunnen onstuimig zijn, dus ze zijn niet ideaal voor een gezin met zeer jonge kinderen. Ze zoeken niet snel een gevecht op, maar ze zijn onbevreesd en erg zelfverzekerd, dus ze zullen zichzelf altijd goed verdedigen. Als ze te vaak alleen thuis worden gelaten kunnen ze destructief worden.

Een jong meisje met een bokserpuppy

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

De boxer is afkomstig van twee mastiffachtige hondenrassen die in Duitsland in de middeleeuwen werden gebruikt als jachthonden. Deze honden jaagden op everzwijnen, beren en herten. De voorvaderen van de boxer werden ook gebruikt voor gevechten van honden tegen stieren, toen dit een sport werd. In de 19e eeuw werden deze rassen gekruist met de buldog en werd de boxer gecreëerd. ​

Gezondheid

Boxers zijn gevoelig voor verschillende mogelijk ernstige ziektes, in het bijzonder hartaandoeningen en kanker. Controleer of gefokte honden afkomstig zijn van stambomen die geen last hebben van deze gezondheidsproblemen, zodat de kans op deze ziektes kleiner is.

Beweging

De boxer heeft veel energie en heeft behoefte aan veel beweging. Ze rennen graag rond in open ruimtes en vinden het geweldig om achter balletjes of frisbees aan te gaan. Meer dan twee uur beweging per dag wordt aanbevolen.

Voeding

Grote honden moeten een andere verhouding van vitamines en mineralen uit hun voeding halen dan kleine honden. Ze zijn ook vatbaarder voor een opgeblazen gevoel en maagproblemen. Je kan het risico daarop wel minimaliseren door vaker kleine maaltijden aan te bieden.

Verzorging

De vacht van de boxer is kort en daarom gemakkelijk schoon te houden. Gebruik eens in de zoveel tijd een borstelhandschoen om zijn vacht in optimale conditie te houden.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.