Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Japanese spitz

Japanese spitz

De kleine à middelgrote Japanse spits is een typische keeshond, met zijn dikke, donzige vacht, een vosachtige snuit, driehoekige ogen en een krulstaart met pluim over de rug. Een volwassen mannetje is 34-37 cm hoog en vrouwtjes 30-34 cm. Ze wegen ongeveer 5-6 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
 • Basistraining nodig
 • Gaat graag rustig wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Kleine hond
 • Een beetje kwijl
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Hond die veel blaft
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Japanse spits die in de verte kijkt

Persoonlijkheid

Hij is in eerste instantie wat schuchter naar onbekenden, maar de Japanse spits is aanhankelijk en loyaal richting zijn baasjes. Het is een alerte en levendige hond die graag het huis en de tuin bewaakt. Als er iets ongewoons gebeurt, zal hij zeker gaan blaffen. Het is een geweldige gezinshond die goed overweg kan met andere dieren en mensen.

Japanse spits met twee kinderen

Oorsprong

Land van herkomst: Japan

De Japanse spits werd in Japan ontwikkeld, maar stamt af van de witte keeshonden uit Noord-Europa en Noord-Amerika, zoals de Duitse en Russische spits en de samojeed. Het ras dat daaruit ontstond had twee varianten: de grote variant werd 'samo' genoemd en de kleine 'spits'. Deze laatste werd een populaire gezelschapshond in Japan, vervolgens Zweden, daarna de rest van Europa en uiteindelijk de hele wereld.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Japanse spitsen gezonde honden. Net als andere kleine rassen kunnen ze last krijgen van losse knieschijven (luxating patellas).

Beweging

De Japanse spits heeft ongeveer een uur beweging nodig per dag. Zijn glanzende witte vacht kan vuil worden als het buiten nat is. Maar zodra de vacht weer droog is, kun je de modder er verrassend gemakkelijk uitborstelen, zodat deze er weer mooi en schoon uitziet.

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

De zachte ondervacht is erg dik en de uitstaande bovenvacht is steil, met langere 'manen' rondom de nek, borst en schouders. Ook de vacht op de staart is vrij dik. Borstel de vacht om de dag om klitten te voorkomen, en dagelijks als de hond in de rui is.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.