Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Shiba inu

Shiba inu

De shiba inu is een stevige, middelgrote, keesachtige hond met puntoren, een dikke vacht en een gekrulde staart. Het is een kleinere versie van de akita. Mannetjes zijn gemiddeld 39,5 cm hoog en vrouwtjes 36,5 cm. De dikke, zachte ondervacht wordt bedekt door een ruwe, steile bovenvacht die rood, rood sesam (rood met zwarte haren erdoor), zwart en taankleurig, of wit is.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Kleine hond
 • Een beetje kwijl
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Kletsende en vocale hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
De Japanse Shiba Inu staat bij de velden

Persoonlijkheid

De Japanse shiba inu is een alerte, actieve en vriendelijke hond die vrij onafhankelijk kan zijn en vaak een sterk jachtinstinct heeft. Vroege, grondige socialisatie is essentieel, zeker om ervoor te zorgen dat hij met andere honden overweg kan. Een opvallende eigenschap van deze hond is de 'shiba-schreeuw', een hoge stem die hij opzet als hij opgewonden of geïrriteerd is.

Japanse Shiba Inu ligt op het gras

Oorsprong

Deze hond werd gefokt om in de Japanse bergen op klein wild te jagen. De shiba inu is de kleinere versie van de akita, shiba inu betekent dan ook 'kleine hond'. Het is een van de oudste bekende hondenrassen, die is ontstaan in de derde eeuw voor Christus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stierf het ras bijna uit, maar het kleine aantal honden dat de bombardementen en de ziektes overleefde, werd gefokt om het ras te redden.

Gezondheid

De shiba inu is over het algemeen een gezond, robuust ras. Net als andere rassen kunnen erfelijke oogaandoeningen voorkomen en daarom zijn oogtesten essentieel bij het fokken.

Beweging

Deze hond heeft ongeveer een uur beweging per dag nodig. Vanwege zijn drang om op jacht te gaan, is het belangrijk dat je hem leert terugkomen als je hem roept, en dat je hem alleen in een veilig, afgezet gebied los laat lopen.

Voeding

Het dieet van deze hond moet goed gebalanceerd zijn. Ook vers water maakt daar deel van uit. Het is belangrijk om regelmatig de fysieke conditie van je hond te controleren, zodat hij in goede vorm blijft. Geef hem minimaal twee keer per dag eten en houd je aan de richtlijnen voor zijn voeding.

Verzorging

De shiba inu is een erg schoon ras. Sterker nog, hij houdt zichzelf schoon, net als een kat. Zijn vacht moet echter een keer per week worden geborsteld. Als hij verhaart, realiseer je je pas hoe dik zijn ondervacht eigenlijk is!

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.