Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Akita

Akita

De akita is een grote, krachtige, waardige hond die veel te bieden heeft. Zijn trotse kop en lichaamshouding krijgen extra elan door zijn kleine oren en donkere ogen. Met zijn dikke, pluizige vacht, die reebruin, sesam, getijgerd en wit kan zijn, is hij een indrukwekkende verschijning. Een volwassen mannetje heeft een schofthoogte van 64-70 cm en vrouwtjes zijn 58-64 cm. Ze wegen tussen de 34 en 50 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
 • Uitgebreide training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
 • Grote hond
 • Hevige kwijl
 • Moet dagelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Rustige hond
 • Waakhond. Blaft, verwittigt en beschermt fysiek.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Japanse Akita

Persoonlijkheid

Dit zijn sterke honden, zowel fysiek als mentaal, die niet geschikt zijn als je voor het eerst een hond neemt. Ze hebben een ervaren baasje nodig en moeten vroeg en continu gesocialiseerd en getraind worden. Ze zijn echter zeer loyaal richting hun familie. Het zijn dappere, goede waakhonden hoewel ze niet al te veel blaffen. Onthoud altijd dat ze een sterk jachtinstinct hebben.

Japanse Akita

Oorsprong

Land van herkomst: Japan

De akita is het grootste Japanse hondenras en werd oorspronkelijk, sinds de 17e eeuw, gefokt in de provincie Akita. Sommige mensen geloven dat de honden in eerste instantie werden gefokt om op everzwijnen, herten en zwarte beren te jagen, anderen denken dat ze als vechthond werden gefokt. Toen Japanse (en Europese) hondengevechten minder populair werden, werden de honden ingezet voor de jacht. Aan het eind van de 19e eeuw werden andere hondenrassen geïmporteerd en verloor dit Japanse ras zijn populariteit. De maatschappij voor het behoud van Japanse honden werd opgericht om deze oorspronkelijk Japanse rassen te beschermen, die allemaal tot nationaal monument werden verklaard.

Gezondheid

De Japanse akita kan last krijgen van erfelijke oogafwijkingen en heupdysplasie (een afwijking die kan leiden tot mobiliteitsproblemen). Het is belangrijk om naar de oogtesten en heupscores te kijken voordat er wordt gefokt.

Beweging

Akita's hebben veel beweging nodig om hun spieren sterk te houden. Maar als je een dag geen tijd hebt voor een wandeling, vinden ze dat geen probleem. Onthoud dat het jachthonden zijn. Daarom moet je heel goed oppassen als je ze los laat lopen.

Voeding

Grote honden moeten een andere verhouding van vitamines en mineralen uit hun voeding halen dan kleine honden. Ze zijn ook vatbaarder voor een opgeblazen gevoel en maagproblemen. Je kan het risico daarop wel minimaliseren door vaker kleine maaltijden aan te bieden.

Verzorging

Verzorg de vacht twee of drie keer per week om hem in optimale conditie te houden. Als de hond in de rui is, twee keer per jaar, kun je het beste een metalen kam met twee tanden gebruiken om hem te verzorgen.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.