Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Alaska-malamute

Alaska-malamute

De Alaska-malamute lijkt op een wolf, is groot en imposant en heeft de typische kenmerken van een keeshond (de staart krult terug over de rug, dikke vacht, rechtopstaande oren en een spitse snuit). Een mannetje heeft, als hij volgroeid is, een schofthoogte van 64-71 cm en een vrouwtje een hoogte van 58-66 cm. Ze wegen tussen de 38 en 56 kg. De vacht kan allerlei kleuren hebben, van wit en lichtgrijs tot zwart en van goud tot rood en leverkleurig, met vlekken.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag uitgebreid wandelen
 • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
 • Grote hond
 • Een beetje kwijl
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Hond die veel blaft
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Alaskan malamute opzoeken.

Persoonlijkheid

Hij ziet er misschien uit als een wolf, maar zo gedraagt hij zich niet! De alaska-malamute is een liefdevolle, vriendelijke hond, hoewel hij niet ideaal is als je voor het eerst een hond neemt. Hij vindt het geweldig om te graven en te huilen en gaat graag achter kleine dieren aan, zoals eekhoorns, katten of kleine honden. Daarom is het essentieel om hem vroeg te laten socialiseren en hem continu te trainen gedurende zijn leven. Naar je toe komen als je hem roept is essentieel.

Alaskan malamute op de achtergrond van Alaska Range.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

Een nomadische Inuit-stam uit Noordwest-Alaska, genaamd de Mahlemuts, ontwikkelden dit ras om in extreem zwaar weer een zware vracht te kunnen trekken en om te helpen bij de jacht. Dit ras heeft dezelfde voorouders als andere Arctische rassen, zoals de samojeed en de Siberische husky, hoewel hij niet is gemaakt voor snelheid maar voor kracht. Dankzij zijn dikke, dubbele vacht, kracht en uithoudingsvermogen is het niet verbazingwekkend dat de alaska-malamute zware spullen heeft getrokken tijdens poolexpedities, iets wat weinig andere honden hem nadoen.

Gezondheid

De alaska-malamute kan last krijgen van erfelijke oogafwijkingen en heupdysplasie (een afwijking die kan leiden tot mobiliteitsproblemen). Het is belangrijk om naar de oogtesten en heupscores te kijken voordat er wordt gefokt.

Beweging

De alaska-malamute heeft minimaal twee uur beweging nodig per dag, bij voorkeur meer. Hij trekt graag, dus het is belangrijk om hem vroeg aan de riem te laten wennen. De meeste alaska-malamutes vinden canicross geweldig, waarbij ze met hun eigenaar gaan hardlopen, maar sporten in de hitte kun je beter vermijden.

Voeding

Grote honden moeten een andere verhouding van vitamines en mineralen uit hun voeding halen dan kleine honden. Ze zijn ook vatbaarder voor een opgeblazen gevoel en maagproblemen. Je kan het risico daarop wel minimaliseren door vaker kleine maaltijden aan te bieden.

Verzorging

De dikke ondervacht kan wel vijf cm diep zijn. Samen met de dikke, ruwe dekvacht, beschermt hij de alaska-malamute tegen zware, gure weersomstandigheden. Maar in een huis met centrale verwarming kunnen ze snel in de rui raken! Dagelijks borstelen helpt om alle losse haren op te vangen.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.