Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Griffon bruxellois

Griffon bruxellois

De griffon bruxellois (ook wel Brussels griffonnetje genoemd) kent twee varianten: een ruwharige en een zachtharige. De 'pug-achtige' snuit is kenmerkend voor dit ras. Zijn neus is vrij kort en krult naarboven, en ook de grote prominente ogen en de vooruitstekende onderkaak lijken op die van een pug. Sommige mensen vinden dat zijn gezicht op het gezicht van een aap lijkt. De vacht van deze hond is rood, zwart of zwart en taankleurig. Een volwassen griffon is 18-20 cm hoog en weegt 2-5 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
 • Basistraining nodig
 • Gaat graag rustig wandelen
 • Gaat graag een half uur per dag wandelen
 • Heel kleine hond (die je kan dragen)
 • Minimale kwijl
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Kletsende en vocale hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Er staan ​​twee Griffon Bruxellois

Persoonlijkheid

De griffon bruxellois is geen goed gezelschapsdier voor kinderen. Enthousiast spelen kan verkeerd worden opgevat door de hond, waardoor hij angstig en onvoorspelbaar wordt. Griffons kunnen koppig zijn, maar ze leren snel en je kunt ze goed trainen om mee te doen aan hondensporten. Ze zijn graag bij hun baasje en kunnen destructief worden als ze te lang alleen worden gelaten.

Griffon Bruxellois ligt op de weg

Oorsprong

De griffon bruxellois is een Belgisch ras dat in de 19e eeuw werd gecreëerd door de affenpinscher, pug en de Belgische griffon d'écurie met elkaar te kruisen. Koetsiers hadden behoefte aan een kleine, intelligente hond om hun koetsen te bewaken en ongedierte te bestrijden in hun stallen. De stoere mentaliteit van straathonden werd gecombineerd met de intelligentie van affenpinschers en dit bleek een gouden combinatie. Later werden de honden gekruist met Engelse toyspaniëls om de griffon een bijna menselijk gezicht te geven. Mogelijk werd er ook wat yorkshireterriër toegevoegd.

Gezondheid

Dit ras heeft weinig rasspecifieke gezondheidsproblemen, maar net als andere honden met een relatief plat gezicht kunnen ze last krijgen van moeite met ademen en oogaandoeningen. Net als andere kleine rassen zijn ze gevoelig voor losse knieschijven (luxating patellas). Een erfelijke ruggenmergaandoening komt ook voor bij dit ras en fokhonden moeten hierop getest worden.

Beweging

De griffon bruxellois is een actieve hond met terriërtrekken. Hij houdt van een stevige wandeling, maar kan ook prima in een flat wonen. Hij heeft ongeveer een half uur beweging per dag nodig.

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

Hun ruwharige vacht is iets langer bij de wangen, kin, neus en ogen. De vacht heeft niet heel veel verzorging nodig. De vacht van ruwharige griffons moeten drie keer per jaar worden geplukt, met uitzondering van het gezichtshaar. Dat moet met de schaar worden getrimd. Kam het gezichtshaar regelmatig om etensresten te verwijderen. Zachtharige vachten verharen veel. Een borstelhandschoen is handig om dode haren te verwijderen. Voor beide varianten is het belangrijk dat hun huidplooien regelmatig worden schoongemaakt.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.