Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Australische terriër

Australische terriër

De Australische terriër is anders dan andere terriërs. In verhouding met zijn hoogte heeft hij een lange nek en rug. Zijn vacht is bovenaan ruw en steil en onderaan korter en zachter, en is rood of verschillende tinten blauw met taankleur. Deze hond is ongeveer 25,5 cm hoog als hij volwassen is en weegt ongeveer 6,5 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Kleine hond
 • Minimale kwijl
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Hond die veel blaft
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Australian Terrier staande op het gras

Persoonlijkheid

Deze Aussie is vriendelijk en extravert en wil graag contact met mensen. Hij is blij met complimentjes als hij je tevreden stelt en is dus gemakkelijk te trainen, in tegenstelling tot sommige andere terriërs! Hij is niet agressief, maar staat zijn mannetje als hij door een andere hond wordt uitgedaagd. Verder blaft hij alleen als de omstandigheden daar volgens hem om vragen.

Australian Terrier met gemberjas op het gras

Oorsprong

De Australische terriër werd in de vroege 19e eeuw gecreëerd om in ruige omstandigheden te werken: hij moest op ranches en in goudmijnen op slangen en knaagdieren jagen en werd gefokt om een multifunctionele boerderijhond te zijn. Dit ras ontstond uit terriërs die uit Noord-Engeland en Schotland werden geïmporteerd, waaronder de voorouders van de dandie dinmont-terriër, skyeterriër, yorkshire terriër, de oude black and tanterriër en de Schotse terriër. De Australische terriër was het resultaat en de eerste fokkersvereniging werd in 1887 opgericht in Australië.

Gezondheid

De Australische terriër is over het algemeen een gezond ras en heeft weinig rasspecifieke problemen.

Beweging

Hij heeft ongeveer een uur beweging nodig per dag, hoewel hij graag meer beweegt. Dit was ten slotte niet alleen een gezelschapsdier maar ook een werkhond! Naast wandelen en spelletjes is hij ook gek op hondensporten, zoals behendigheids- en gehoorzaamheidssporten.

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

Als een Australische terriër in topconditie is, verhaart hij nauwelijks. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben een weerbestendige vacht die ongeveer 6 cm lang is. De ondervacht is kort en zacht. Ze moeten één keer per week geborsteld en gekamd worden. Controleer dan ook of er geen haren hun gehoorkanalen blokkeren. Haren moeten indien nodig geplukt worden, niet geknipt.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.