Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Australische silkyterriër

Australische silkyterriër

De lange, weelderige vacht van deze schoothond valt in twee delen uiteen langs de wervelkolom en is blauw en taankleurig, grijsblauw en taankleurig, zilver en taankleurig of zilverblauw en taankleurig. Meer informatie vind je in de rasstandaard. Als deze hond volgroeid is, is hij ongeveer 23 cm hoog en weegt hij ongeveer 3,5-4,5 kg. Hij ziet er geraffineerd uit, maar niet fragiel.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag rustig wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Heel kleine hond (die je kan dragen)
 • Minimale kwijl
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Hypoallergeen ras
 • Hond die veel blaft
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Australische Silky Terrier staande op het gras

Persoonlijkheid

Hoewel de Australische silkyterriër een schoothond is en gefokt werd als vriendelijke gezelschapshond, heeft hij ook terriërachtige trekken. Niet vreemd, gezien zijn voorvaderen! Hij is alert, zelfverzekerd, energiek en er zit nog steeds wat jachtinstinct in, waarmee zijn voorvaderen knaagdieren en zelfs slangen doodden!

Australische Silky Terrier met kinderen

Oorsprong

Deze Australische hond stond ooit bekend als de sydney silky en zijn voorouders zijn de yorkshire- en de Australische terriër. Er wordt vanuit gegaan dat toen fokkers de Australische terriër ontwikkelden tegen het einde van de 19e eeuw, ze de yorkie gebruikten om de blauw-en-tan-kleur van de vacht te verbeteren. De zijdezachte puppy's die hieruit geboren werden vormden de basis voor het ras dat we nu kennen.

Gezondheid

Net als bij andere kleine rassen, kunnen Australische silkyterriërs last hebben van losse knieschijven, heupafwijkingen of luchtpijpproblemen.

Beweging

Een volwassen hond is tevreden met een paar wandelingen per dag van twintig minuten en wat tijd om in het huis of de tuin te spelen. Hij heeft niet veel fysieke beweging nodig, maar leeft helemaal op als hij quality time doorbrengt met zijn baasjes. Mentale activiteit is ook belangrijk voor deze vrolijke kleine hond, om te voorkomen dat hij zich verveelt.

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

De lange, zijdezachte vacht moet elke dag een paar minuten geborsteld worden om klitten te voorkomen en om hem glanzend en gezond te houden. Controleer de vacht ook na een wandeling, want dankzij zijn geringe hoogte van 13-15 cm kan er van alles in blijven hangen!

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.