Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Oude vrouw met een kat

De gezondheid van mensen bevorderen door de kracht van de band tussen huisdier en mens

Wij geloven dat de kracht van de band tussen huisdier en mens echte voordelen kan opleveren voor de gezondheid en het welzijn van mensen.

Ons doel

Tegen 2030 willen we 1.000.000 mensen in kwetsbare situaties helpen hun gezondheid en welzijn te verbeteren.(uitgangspunt 2021).

Onze beloften

Waarom het belangrijk is

Als onderdeel van ons voortdurende werk in de gemeenschappen om ons heen, kennen en zien we de gevolgen van kwetsbaarheid.  Bijna een kwart van de wereldbevolking geeft aan dat ze niet op iemand kunnen rekenen voor hulp in moeilijke tijden. In veel Europese landen zegt ongeveer een kwart van de bevolking te lijden aan ten minste één psychisch probleem.   We weten ook uit ervaring en uit ons voortdurende onderzoek dat de kracht van de band tussen huisdier en mens veel mensen in kwetsbare situaties heeft geholpen.

We hebben langdurige partnerrelaties in Europa waarbij de band tussen huisdier en mens (via interventies, activiteiten of therapieën met hulphonden) positieve resultaten opleverde en kinderen en volwassenen hielp bij hun fysieke en mentale problemen. Via onze steun aan onderzoek in Spanje met de Universidad Rey Juan Carlos en het Hospital Niño Jesús de Madrid naar de voordelen van hulphonden bij kinderen met eetstoornissen, zagen we dat kinderen minder angstig werden, minder symptomen van depressie vertoonden en zich zelfverzekerder voelden.

Wij blijven samenwerken met onze partners en delen de beste praktijken en resultaten.

Wij steunen dit streven ook met onze BetterwithPets Prijs, een bekroning voor de meest invloedrijke organisaties die de kracht van de band tussen huisdier en mens versterken en zo de gezondheid en het welzijn van kinderen of volwassenen in kwetsbare situaties helpen verbeteren. Hieronder lees je meer over de BetterwithPets Prijs.

Wij streven naar een inclusieve gemeenschap waarin samenwerking centraal staat en waarin we expertise, de beste praktijken en hulpmiddelen kunnen delen en inzetten om een positief sociaal effect te bereiken.

Villa Samson

Villa Samson is een initiatief aan het UZ Brussel, waarbij gehospitaliseerde patiënten en hun viervoeters samengebracht worden in een unieke aparte ruimte. Zo kunnen patiënten tijdens hun hospitalisatie op een veilige manier in contact komen met hun huisdier. Dit vertrouwde contact met het huisdier kan het herstel bevorderen en het welzijn van zowel de patiënt als het huisdier verbeteren. Lees er hier meer over.

Vind hier meer informatie

De Purina BetterwithPets Prijs

In 2018 hebben we de Purina BetterwithPets Prijs gelanceerd. Deze prijs is gekoppeld aan onze fundamentele overtuiging dat mensen en huisdieren samen beter af zijn. We weten dat er iets magisch is in de band tussen huisdier en mens. Dat magische element kan helpen om positieve veranderingen teweeg te brengen in de gezondheid en het welzijn van mensen en gemeenschappen. Met de prijs ondersteunden we ondernemers die dergelijke initiatieven hadden ontwikkeld.


StreetVet, in het Verenigd Koninkrijk, was in 2020 de winnaar van onze prijs. Ze bieden gratis toegankelijke diergeneeskundige zorg aan huisdieren van daklozen. StreetVet won 50.000 CHF als steun bij de lancering van het allereerste predikaat 'huisdiervriendelijk' voor hostels, waardoor daklozen samen met hun huisdieren gehuisvest kunnen worden. 

Vanaf 2023 wordt de BetterwithPets Prijs elke 2 jaar uitgereikt, met een subsidiecyclus van 2 jaar tot 2030. De prijs is gericht op erkenning en ondersteuning van uitzonderlijke organisaties die de kracht van de band tussen huisdier en mens inzetten voor de verzorging en ondersteuning van mensen, vooral van mensen in kwetsbare situaties.

 

Alles rondom StreetVet is voor mij een gekke reis geweest, van een idee - gewoon een rugzak omdoen en eropuit gaan, tot wat ik nu elke dag doe. Het komt neer op onze vrijwilligers, die geweldig zijn, en de kracht van de band tussen mens en dier, want dat is waarom we het allemaal doen. Het beste aan dit proces en StreetVet zijn de mensen die we in de loop der tijd hebben ontmoet, of het nu baasjes met hun honden zijn of mensen die een verschil wilden maken.

Jade Statt. Medeoprichter van StreetVet

Huisdieren in ziekenhuizen

Via ons werk in het kader van het initiatief 'Huisdieren in ziekenhuizen' in Spanje helpen we hulphonden toegang te krijgen tot ziekenhuizen om het werk te vergemakkelijken van professionals die met herstellende mensen werken. Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met het Niño Jesús Ziekenhuis in Madrid en de Rey Juan Carlos Universiteit om onderzoek te doen naar de effecten van interventies van hulphonden bij adolescenten met eetstoornissen, zoals anorexia en boulimia. Uit de eerste resultaten blijkt dat de 'plezierige emoties' van de patiënten (meer ontspannen, blij of opgewekt) toenemen, dat hun gevoel van eigenwaarde verbetert en dat de indicatoren van angst en depressie afnemen.

Wij werken ook samen met Hospital Clinic en CTAC (Centro de Terapias Asistidas con Canes) aan een onderzoeksproject naar de voordelen van hondentherapieën bij kinderen met neurologische ontwikkelingsstoornissen. Dit onderzoek gaat na hoe therapie met een huisdier kinderen kan helpen met stoornissen als ADHD (Attention deficit hyperactivity disorder), foetaal alcoholsyndroom, posttraumatische stress en autismespectrumstoornis. Tijdens de wetenschappelijke studie worden gegevens verzameld om aan te tonen welk effect deze vorm van door honden geassisteerde therapie kan hebben op de verbetering van het gevoel van eigenwaarde, het zelfvertrouwen, de sociale vaardigheden en de regulering van emotionele en gedragsproblemen.

Bouwen op Nestlé CSV

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen en gezinnen, te beginnen met de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé in de maatschappij

Meisje dat met honden loopt
Onze impact
Ons streven
Wij willen graag meer doen voor huisdieren, voor de mensen die van hen houden en voor de planeet die we delen. Daarom zetten wij ons in om onze 6 Purina-beloften te realiseren.