Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Les bienfaits de la zoothérapie sur les patients de la Villa Samson

Dierentherapie voor patiënten van UZ Brussel in Villa Samson

leestijd: 1 min

Villa Samson is enig in zijn soort in België. In dit warme huis naast het UZ Brussel kunnen gehospitaliseerde patiënten van elke leeftijd en hun huisdieren genieten van elkaars gezelschap. Ook voor dierentherapie om de genezing te bevorderen, kan men hier terecht. PURINA is er trots op de hoofdsponsor van dit prachtige initiatief te zijn want wij zijn ervan overtuigd dat mensen en hun huisdieren zich beter voelen als ze samen zijn.

 

Villa Samson, een droom die werkelijkheid is geworden

Purina Villa Samson

De totstandbrenging van deze magische plaats, waar iedere dag gehospitaliseerde patiënten hun viervoeters kunnen ontmoeten, was geen gemakkelijke opgave. Feit is dat er in het ziekenhuis geen dieren toegelaten zijn. Het UZ Brussel, dat de leiding had over dit prachtige project, wilde zich daardoor niet laten ontmoedigen en zette door.

Dankzij de giften van 8.000 sympathisanten kon Villa Samson werkelijkheid worden in de zomer van 2017. In 2020 kreeg Villa Samson een extra opdracht toevertrouwd: ziekenhuismedewerkers kunnen er nu terecht voor psychologische en emotionele bijstand in Villa Veerkracht.

 

Dierenwelzijn, een prioriteit voor Purina

De dierengedragexperts van Purina hebben ook inrichtingstips gegeven, om het bezoek van de dieren aan hun baasje zo aangenaam en zo veilig mogelijk te laten verlopen. Voor patiënten die zelf geen huisdier hebben, heeft Villa Samson ook drie inwonende knuffelkatten: Misty, Luna en Chris. De therapiekatten van dienst zijn maine coons. Dat zijn grote, mensvriendelijke katten met een prachtige vacht. Ideaal dus voor de omgang met patiënten! Ontdek zelf de getuigenissen van patiënten die gebruikgemaakt hebben van Villa Samson:

 

Villa Samson heeft u nodig

Dit mooie initiatief is slechts gerealiseerd kunnen worden met de steun van sympathisanten. Ook om het voortbestaan te kunnen verzekeren, is verdere ondersteuning van essentieel belang. Draagt u het project een warm hart toe? Ga dan zeker naar de website en doe een gift: www.villasamson.be

Rekeningnummer van Villa Samson - BE75 3630 9458 5851