Your Pet, Our Passion.
Olivier

Senior verpakkingsspecialist @Purina

Olivier
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ga naar het onderdeel >

Zijn jullie verpakkingen recycleerbaar?

 

De verpakking is essentieel om de hoge kwaliteit en veiligheid van onze producten te waarborgen. We willen blijven innoveren en samen met onze partners steeds meer van ons verpakkingsmateriaal recycleerbaar maken, en ervoor zorgen dat recyclage ook daadwerkelijk plaatsvindt. Daarnaast richten we ons op innovaties om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal voor onze producten terug te dringen.

Een deel van Purina's dierenvoeding wordt al verkocht in volledig recycleerbare verpakkingen, waaronder kartonnen dozen met 100% recycleerbaar materiaal en aluminium blikjes, die recycleerbaar materiaal bevatten.

Net als bij andere fabrikanten zijn natte versheidszakjes onze moeilijkste verpakkingen om te recycleren. De zakjes bestaan uit verschillende soorten plastic en aluminium die in lagen op elkaar worden gelegd om de volledige verpakking te vormen.

Het is moeilijk om de afzonderlijke lagen te scheiden om te recycleren en er zijn zeer weinig recycleringsfaciliteiten die dit op dit moment kunnen doen. Tegelijkertijd is elk land anders in zijn mogelijkheden om verpakkingen te sorteren, te hergebruiken, te recycleren en terug te winnen. We werken aan het verminderen van zowel de complexiteit van de materialen als het aantal verschillende lagen in onze verpakkingen. Dit maakt de verpakking makkelijker recycleerbaar. We werken hard aan het vinden van alternatief materiaal voor zakjes met dierenvoeding. Dat is niet eenvoudig, want versverpakkingen moeten robuust genoeg zijn om onze kookprocessen te doorstaan en om het product vers in het schap te houden.

Desondanks, en omdat het een van onze prioriteiten is om Purina versheidszakjes volledig recycleerbaar te maken, zijn onze teams bezig met het testen van nieuwe ontwerpen en technologieën. We onderzoeken en innoveren niet alleen om verpakkingen te maken die aan het einde van hun levensduur kunnen worden gerecycleerd, maar we werken ook hard om ervoor te zorgen dat we een minimale hoeveelheid verpakking in gewicht en volume gebruiken. In 2016 hebben we, als onderdeel van onze Purina in Society Commitments, een doelstelling geformuleerd om het gebruik van 3.000 ton verpakkingsmateriaal tegen 2019 te vermijden ten opzichte van het niveau in 2015. In 2018 hebben we 787 ton verpakkingen vermeden. In totaal hebben we sinds 2015 3.542 ton verpakkingen vermeden, waardoor we onze doelstelling met 18% hebben overtroffen.

Ontdek hier de verbintenissen van Purina om de milieuprestaties van de Purina-verpakkingen te verbeteren.