Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Olivier

Senior verpakkingsspecialist @Purina

Olivier
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ga naar het onderdeel >

Van welke materialen zijn jullie verpakkingen gemaakt? Wat doen jullie om jullie impact op het milieu te verlagen?

 

Verpakkingsmateriaal is van cruciaal belang om veilige en kwaliteitsvolle dierenvoeding tot bij de consument te brengen en voedselverspilling tegen te gaan. We gebruiken voor onze producten verschillende verpakkingsmaterialen, afhankelijk van het soort voedsel. Voor droge dierenvoeding gebruiken we bijvoorbeeld papieren zakjes en dozen, en ook plastic zakjes. Voor natte dierenvoeding gebruiken we plastic en aluminium zakjes en blikken. De verpakking van onze snacks is gemaakt van kunststof. Bij Purina streven we ernaar de prestaties van onze verpakkingen voortdurend te verbeteren. In dat kader innoveren en werken we samen met belanghebbenden om de milieu-impact van onze verpakkingen op onze planeet en haar hulpbronnen zo klein mogelijk te houden.

Om de impact van onze verpakkingen tot een minimum te beperken, hebben we een aantal maatregelen genomen.

• We proberen voor onze verpakkingen zo weinig mogelijk materiaal te gebruiken, zonder de bescherming en de kwaliteit van onze dierenvoeding in het gedrang te brengen. Zo hebben we het gewicht van sommige van onze verpakkingen verlaagd door gebruik te maken van een dunnere plasticlaag. Dankzij die ingreep konden we meer dan 500 ton verpakkingsmateriaal besparen. We hebben ook de kartonnen multipack-verpakking van onze Gourmet-producten voorzien van een nieuw vouwconcept, waardoor we bijna 250 ton verpakkingsmateriaal konden vermijden.

• We streven ernaar om tegen 2025 al onze verpakkingen 100% recycleerbaar of herbruikbaar te maken. Die wereldwijde verbintenis van Nestlé heeft betrekking op alle Purina-producten. Een deel van onze dierenvoeding is al beschikbaar in volledig recycleerbare verpakkingen, maar we weten dat we nog meer moeten doen. Meer informatie over de recycleerbaarheid van onze verpakkingen vind je hier.

• We werken samen met verschillende belanghebbenden om nieuwe methodes te ontwikkelen zodat er nog meer kan worden gerecycleerd. We werken actief samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in recyclagetechnologie en met inzamelingsbedrijven om zo snel mogelijk al dan niet voorlopige oplossingen te vinden om belangrijke verpakkingstypes te recycleren.