Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Olivier

Senior verpakkingsspecialist @Purina

Olivier
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ga naar het onderdeel >

Wat doen jullie om het gebruik van kunststoffen in verpakkingen te beperken? Zijn jullie van plan om op termijn alle kunststoffen te bannen?

 

Bij Purina vinden we dat geen enkele verpakking als afval mag eindigen. We zijn dan ook vastbesloten om tegen 2025 100% van onze verpakkingen herbruikbaar of recycleerbaar te maken.  

Plastic verpakkingen spelen een belangrijke rol bij het veilig afleveren van dierenvoeding aan de consument en het verminderen van voedselverlies en -verspilling. Ze houden het voedsel vers en zijn tegelijk licht en handig voor de consument. Alvorens over te stappen op een ander soort verpakking, moeten we daarom zorgvuldig de alternatieven overwegen. Tegelijk willen we de hoeveelheid plastic in onze verpakkingen blijven verminderen. We zijn ervan overtuigd dat dat met de juiste aanpak, inzameling en recyclage mogelijk is zonder schadelijke gevolgen voor het milieu.

We hebben al heel wat vooruitgang geboekt en gebruiken vandaag slechts een minimale hoeveelheid verpakkingsmateriaal om onze producten veilig te verpakken. In het kader van de maatschappelijke beloften van Purina hebben we ons in 2016 als doel gesteld om tegen 2019 in vergelijking met 2015 3.000 ton minder verpakkingsmateriaal te gebruiken. In 2018 slaagden we erin om 787 ton verpakkingen te besparen. In totaal hebben we sinds 2015 3.542 ton verpakkingen vermeden. We hebben deze doelstelling met 18% overtroffen. 52% van het vermeden verpakkingsmateriaal sinds 2017 was plastic.

Een goed voorbeeld van onze initiatieven om het gebruik van plastic te verminderen, is de afname van het gewicht van sommige van onze verpakkingen door een dunnere PE-laag (polyethyleen) te gebruiken. Deze aanpassing is al geïmplementeerd in al onze Europese fabrieken en heeft een positieve impact op onze globale besparingen op verpakking. In totaal konden we dankzij deze ingreep 528,3 ton verpakkingsmateriaal minder gebruiken.

Maar onze inspanningen om het gebruik van kunststoffen in onze verpakkingen te verminderen, houden daar niet op. Momenteel zijn we bezig met het elimineren of wijzigen van complexe combinaties van verpakkingsmaterialen om al onze verpakkingen, inclusief kunststoffen, recycleerbaar te maken. Waar mogelijk nemen we ook gerecycleerde kunststoffen op in onze verpakkingen en we investeren ook in onderzoek om duurzame materialen te vinden die dierenvoeding op dezelfde manier beschermen als kunststoffen.

We werken ook samen met verschillende belanghebbenden om nieuwe methodes te ontwikkelen zodat er nog meer kan worden gerecycleerd. De belofte van 100% recycleerbare of herbruikbare verpakkingen volstaat immers niet om het plasticprobleem aan te pakken. Ontdek hier wat Purina doet om de milieuprestaties van zijn verpakkingen te verbeteren.