Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bordeauxdog

Bordeauxdog

De bordeauxdog heeft een grote, brede, ronde kop met veel rimpels. Hij heeft een stevige, gespierde nek en een lichaam met een diepe, brede borst. De vacht van de bordeauxdog is kort, voelt zacht aan en kan alle tinten reebruin zijn. Volwassen reuen hebben een schofthoogte van 60-68 cm en wegen minimaal 50 kg. Volwassen teven zijn 58-66 cm hoog en wegen minimaal 45 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
 • Uitgebreide training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Heel grote hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Rustige hond
 • Waakhond. Blaft, verwittigt en beschermt fysiek.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Happy Dogue de Bordeaux loopt in het veld

Persoonlijkheid

Bordeauxdogs hechten zich aan hun gezin en zijn niet graag lang alleen. Ze beschermen hun familie en territorium indien ze een bedreiging waarnemen. Als ze goed gefokt, gesocialiseerd en getraind worden, kunnen ze goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Ze stellen hun baasje graag tevreden en moeten op een consistente en rustige manier worden getraind.

Dogue DE Bordeaux staande op het gras

Oorsprong

Land van herkomst: Frankrijk

De bordeauxdog is een eeuwenoud ras uit Frankrijk, en stamt waarschijnlijk af van de Romeinse molosser. Ze werden in de 12e eeuw op Franse landgoederen gebruikt om op varkens, everzwijnen, wolven en beren te jagen. In de middeleeuwen werden ze gebruikt om vee te drijven. Ze werden zelfs ingezet in de oorlog en om vee te beschermen, en werden ook gebruikt voor hondengevechten. In de 20e eeuw werd het ras minder populair, maar er zijn er nu weer steeds meer van.

Gezondheid

Net als de meeste rassen kan ook de bordeauxdog last krijgen van heupdysplasie (een afwijking die kan leiden tot mobiliteitsproblemen). Het is belangrijk om naar de heupscore te kijken voordat er wordt gefokt. Door de rimpels zijn ze ook gevoelig voor huidinfecties.

Beweging

Ze hebben minder beweging nodig dan je misschien denkt, een uur per dag is voldoende voor een volwassen bordeauxdog. Verschillende wandelingen gedurende de dag is voldoende, net als korte periodes om los te lopen en te spelen. Te veel beweging op jonge leeftijd kan later tot bot- en gewrichtsproblemen leiden.

Voeding

Enorme honden hebben niet alleen een enorme eetlust, maar ze hebben ook voeding nodig met een andere verhouding van vitamines en mineralen. Dat is bijvoorbeeld belangrijk voor hun gewrichten en kraakbeen. Dit hondenras is ook vatbaarder voor een opgeblazen gevoel en maagproblemen. Je kan het risico daarop wel minimaliseren door vaker kleine maaltijden aan te bieden.

Verzorging

Ze zijn gemakkelijk te verzorgen. Haal een keer per week een rubberen borstelhandschoen over zijn vacht om losse of dode haren te verwijderen. Zorg dat de rimpels regelmatig schoon worden gemaakt om huidinfecties te voorkomen.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.