Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Man zit in de bergen met hond

Verbeteren van de milieuvriendelijkheid van de Purina verpakkingen

Milieu

Verantwoorde verpakkingsverplichting 100% bereikt
Ons doel

Tegen 2025 zullen onze verpakkingen voor 100% herbruikbaar of recycleerbaar zijn.

Recycling en verantwoorde verpakking
Wat we tot nu toe hebben bereikt

We werken eraan om onze verpakkingen gemakkelijker recycleerbaar te maken, door het beperken van het aantal verschillende materiaallagen en de complexiteit van die materialen.

Momenteel:
Verpakking ontworpen om gerecycleerd te worden: 78%
Plastic verpakking ontworpen om gerecycleerd te worden: 22%
Verpakking gerecycleerde inhoud: 49%
Verpakking recycleerbaar: 72%

Zo zijn we in 2020 voor de verpakking van ons granenvrij recept Beyond® overgeschakeld van multi- naar monomateriaal, dat overal gerecycleerd kan worden waar de infrastructuur voorhanden is.
Naast het verminderen van de complexiteit van onze verpakkingen testen we ook nieuwe op papier gebaseerde materialen uit en we nemen deel aan het CEFLEX project. Daar wordt gewerkt aan de ontwikkeling, tegen 2025, van de juiste faciliteiten in de hele EU voor het inzamelen, sorteren en recycleren van alle types van soepele plastics.

We voeren herbruikbare verpakkingen, nieuwe leveringssystemen en vernieuwende businessmodellen in om het gebruik van eenmalige verpakkingen te verminderen. Zo kan de consument in 19 winkels in 3 Russische regio’s eigen verpakkingen meebrengen om Purina-producten in bulk aan te kopen. We testen in enkele winkels in Zwitserland ook een nieuw bulksysteem in gesloten kringloop uit voor onze droge producten.

Daarnaast zijn we erop gefocust om het gebruik van plastics te verminderen en te garanderen dat de plastics die we gebruiken recycleerbaar of herbruikbaar zijn. We streven er ook naar om onze consumenten te ondersteunen. Dat doen we door de recylingprocessen zo eenvoudig mogelijk te maken, via het gebruik van verpakkingen die samen met andere huishoudelijke afvalmaterialen gerecycleerd kunnen worden, overal waar daartoe de juiste faciliteiten aanwezig zijn.

Improving packaging performance

Ons standpunt: purina, verpakkingen en het milieu

Onze verpakkingen zijn cruciaal om de voeding die we produceren vers te houden. Daarnaast bevat de verpakking belangrijke feiten en juridische informatie over de voeding dat erin zit. Maar tegelijkertijd weten we dat huisdierliefhebbers zich zorgen maken over de impact die onze producten hebben op het milieu.

Bij Purina denken we goed na over onze verpakkingen. We realiseren ons dat we de impact van onze verpakkingen op het milieu moeten verminderen. Dit slaat vooral op het gewicht en volume, grondstoffen en transport.

Couple walking beagle on the beach


In april 2018 heeft ons moederbedrijf Nestlé zich wereldwijd tot doel gesteld dat voor 2025 alle verpakkingen herbruikbaar of recycleerbaar zullen zijn. Hieronder vallen ook de producten van Purina en dit is iets waar we hard aan werken.

We zijn er ons van bewust dat het even zal duren voordat we de doelstelling van 2025 hebben gerealiseerd. Op korte termijn werken we voor onze belangrijkste verpakkingstypes samen met experten op het gebied van recyclingtechnologie en inzameling. We hopen zo snel mogelijk een tussenoplossing te realiseren zodat deze verpakkingstypes verwerkt kunnen worden.

Daarnaast nemen we deel aan een nieuw Europees project CEFLEX. Dat zal werken aan de ontwikkeling van een infrastructuur voor het inzamelen, sorteren en recycleren van alle soorten gebruikte flexibele kunststoffen in de hele EU tegen 2025.

 

Tegen 2025 is 100% van onze verpakkingen herbruikbaar of recycleerbaar.

 

 

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over 'Nestlé in de maatschappij'

Vrouw met kat
Onze impact
Andere beloften
We zetten ons in voor huisdieren, hun baasjes én voor onze planeet. Daarom zijn we 10 beloften aangegaan, die we willen verwezenlijken tegen 2023.