HUISDIEREN

VERWIJDEREN VAN KUNSTMATIGE KLEURSTOFFEN UIT ONZE PRODUCTEN

Ons doel

Tegen het einde van 2023 zullen onze hoofdmaaltijdproducten en snacks geen kunstmatige kleurstoffen meer bevatten.

45

Wat we tot nu toe hebben bereikt

In 2018 is in totaal 84 ton kunstmatige kleurstoffen gebruikt, ten opzichte van 125,2 ton in 2017. Dit is een vermindering van 32,8% sinds december 2017.

We hebben grote vooruitgang geboekt bij onze hoofdmaaltijdproducten. De voedingen van de merken hieronder bevatten geen kunstmatige kleurstoffen: Purina ProPlan, Felix, Gourmet, Purina Dog Chow, Purina Cat Chow, Beneful, Friskies Kat & Hond.

Sinds 2016 hebben we 70 ton kunstmatige kleurstoffen verwijderd uit vele verschillende producten, een algehele verlaging van 45,4% tot nu toe. En we zijn ervan overtuigd dat we onze doelstellingen voor 2023 zullen realiseren.

Friskies Vitafit

ONS STANDPUNT: KUNSTMATIGE KLEURSTOFFEN IN HUISDIERVOEDING

We weten dat de meeste eigenaren kiezen voor huisdiervoeding die er smakelijk uitziet. Tijdens het productieproces kan huisdiervoeding kleurverlies lijden. Kunstmatige kleurstoffen worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat het product een smakelijke en consistente uitstraling heeft. Niet-kunstmatige kleurstoffen zijn kleurstoffen die in de natuur voorkomen. Wanneer ze uit de natuur worden gehaald zijn ze "natuurlijk" en wanneer ze worden verwerkt worden ze gezien als niet-kunstmatig.

We begrijpen dat mensen geen kunstmatige kleurstoffen willen in het voedsel waarvan ze eten, maar ze willen dit ook niet in het voedsel van hun huisdieren.

hund

Tegenwoordig voegen we geen kunstmatige kleurstoffen meer toe aan veel van onze producten, zoals onze superpremium droogvoerproducten van Purina Pro Plan en onze natvoermerken voor katten als Felix en Gourmet.

Het duurt even voordat je het recept van een product hebt aangepast, maar we hebben al grote stappen gezet. De beoordeling van onze premium droogvoerproducten hebben we al afgerond. En er wordt nu een plan opgesteld om eventuele toegevoegde kunstmatige kleurstoffen te verwijderen in de andere droogvoerproducten van Purina.

Friskies® is het eerste merk dat geen kunstmatige kleurstoffen heeft toegevoegd aan zijn portfolio. Friskies® biedt droogvoer, natvoer en snacks voor honden en droogvoer voor katten.

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over 'Nestlé in de maatschappij'.

ANDERE BELOFTEN