SAMENLEVING

STIMULEREN VAN PROGRAMMA'S VOOR VERANTWOORD HUISDIEREIGENAARSCHAP VOOR KINDEREN

Ons doel

Tegen 2023 zullen 2.000.000 kinderen hebben deelgenomen aan onze programma's voor verantwoord huisdierbezit.

37

Wat we tot nu toe hebben bereikt

Er werden reeds 737,164 kinderen in Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Rusland en Spanje via onze programma's opgeleid over de aspecten van verantwoordelijk huisdiereigenaarschap. Onze programma's vinden plaats op school, waarbij in sommige gevallen goed afgerichte en gesocialiseerde honden betrokken zijn, en online.

ONS STANDPUNT

Bij Purina geloven we dat de band tussen een mens en een huisdier het leven verrijkt en dat het hebben van een huisdier voordelen heeft op allerlei vlakken. Kinderen zijn de volgende generatie huisdiereigenaren en het is belangrijk dat zij op de hoogte zijn van de voordelen van het houden van huisdieren en hoe ze zich het best in hun buurt kunnen gedragen. Huisdieren leren kinderen levenslessen op het gebied van verantwoordelijkheid, het tonen van affectie en het respecteren van grenzen.

We willen ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in Europa leren over hoe ze een verantwoordelijke huisdiereigenaar kunnen zijn. Van hoe je een huisdier benadert tot het begrijpen van het gedrag, hoe je ze verzorgt en hoe en wat je ze voert. Zo vormen we de verantwoordelijke huisdiereigenaren van de toekomst.

Mensen vinden de aanwezigheid van huisdieren vaak spannend en emotioneel, vooral voor kinderen.

Bestaande programma's

In veel landen in Europa lopen al jaren lang succesvolle programma's rondom het houden van huisdieren.

In Italië, bijvoorbeeld, is de 'Scuola di Petcare' al 10 jaar actief, waar ongeveer 250.000 kinderen van de basisschool en hun families worden voorgelicht over de voordelen van verantwoord huisdierbezit.

In onder andere Nederland, Frankrijk, Rusland en Duitsland hebben we soortgelijke programma's lopen.

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over 'Nestlé in de maatschappij'.

ANDERE BELOFTEN