SAMENLEVING

STIMULEREN VAN HET ADOPTEREN VAN HUISDIEREN

Ons doel

Tegen het einde van 2023, ondersteunen onze top 10 markten in Europa adoptieprogramma's en organisaties die bijdragen aan een hoger adoptiecijfer voor huisdieren.

70

Wat we tot nu toe hebben bereikt

15 landen, waaronder Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en vele andere zijn partnerschappen rondom het adopteren van huisdieren aangegaan met 43 verschillende organisaties. Deze organisaties zetten zich ervoor in om zo veel mogelijk huisdieren aan een nieuw thuis te helpen. Door samen te werken kunnen we nog meer huisdieren een gezond, veilig en goed leven bieden. In België ondersteunen we lokale opvangcentra en adoptieverenigingen zoals Galgos rescue Belgium.

Ons standpunt: Purina, Allianties en Samenwerkingen

Bij Purina houden we van huisdieren en zijn we overtuigd van de voordelen die het bezit van een huisdier met zich meebrengt. Zowel individuele personen als voor de maatschappij. Huisdierliefhebbers kunnen niet zonder hun huisdier en de meeste huisdieren wereldwijd zijn zeer geliefd en verzorgd. Toch worden om financiële en maatschappelijke redenen ieder jaar duizenden honden, katten en andere huisdieren achtergelaten, en het aantal neemt toe.

We zijn ons ervan bewust dat wij ons in een unieke positie bevinden. En hoewel we al betrokken zijn bij een aantal programma's die het adopteren van huisdieren stimuleren door middel van samenwerking en allianties, willen we onze ervaring en ons netwerk inzetten in nog meer landen. Zo kunnen we meer huisdieren aan een liefdevolle thuis helpen.

In heel Europa ondersteunen we adoptieprogramma's die bijdragen aan een hoger adoptiecijfer voor huisdieren. We leveren voeding aan dierenasiels en ondersteunen vele evenementen die adoptie onder de aandacht brengen, alsook informatieve campagnes rondom de voordelen en verantwoordelijkheden die het adopteren van een huisdier met zich meebrengt.

We weten dat de band die iemand heeft met zijn of haar huisdier vele voordelen heeft. Daarom zoeken we naar concrete oplossingen die leiden tot een rijker leven voor huisdieren en de mensen die van ze houden.

Bestaande programma's

Bij Purina maken partnerschappen een belangrijk deel uit van onze inzet voor huisdieren. Het enorme verschil dat we maken met onze bestaande partnerschappen met goede doelen en organisaties in de hele regio is nu al zichtbaar.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Cats Protection in het Verenigd Koninkrijk;

ENPA in Italië;

Giving Hope fonds en RunForDogs fonds in Rusland;

VIVA! in Polen;

Guau, Las Nieves en Amigos Del Perro in Spanje;

Dublin SPCA in Ierland.

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over 'Nestlé in de maatschappij'.

ANDERE BELOFTEN