Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Phil

Inkoopmanager @Purina

Phil
Ingrediënten

Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Waar komen de grondstoffen voor jullie producten vandaan?

 

De overgrote meerderheid (ruim 90%) van de grondstoffen voor de producten die we in Europa produceren en verkopen, wordt in Europa ingekocht. Alleen grondstoffen die niet in Europa worden geproduceerd of niet in de benodigde hoeveelheden beschikbaar zijn, worden buiten Europa betrokken.

Bij Purina produceren we een groot aantal producten met een brede waaier ingrediënten. Uiteraard is het goed mogelijk dat elk ingrediënt ergens anders vandaan komt. Dat hangt onder andere af van het teeltgebied van het betreffende ingrediënt en de locatie van onze fabriek. De meeste van de producten die we in Europa verkopen, worden in Europa geproduceerd. Het is zelfs zo dat meer dan 90% van onze grondstoffen uit Europa komt. De enige uitzondering hierop is wanneer de grondstof niet in Europa wordt geproduceerd of niet in de benodigde hoeveelheden beschikbaar is. Zo komen onze vleesingrediënten voor 99% uit Europa, maar nu en dan is het nodig om vlees uit Brazilië, Australië of Nieuw-Zeeland te betrekken. Ook voor soja, een ingrediënt dat in Europa te beperkt beschikbaar is om aan onze behoefte te voldoen, zijn we genoodzaakt om ons buiten Europa te bevoorraden.

We proberen ingrediënten altijd in te kopen bij leveranciers die gevestigd zijn in de buurt van onze fabrieken om de gevolgen voor het milieu zo klein mogelijk te houden en de lokale economie te ondersteunen.

Maar waar onze ingrediënten ook vandaan komen, er geldt altijd één regel: we werken uitsluitend met leveranciers die onze normen inzake voedselveiligheid en kwaliteit naleven, om zo de hoge kwaliteit en veiligheid van onze ingrediënten te waarborgen.