Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Daniel

Regionaal manager Purina Instituut en dierenarts @Purina

Daniel
Ingrediënten

Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Mogen honden en katten een graanvrij dieet volgen?

 

Ja, dierenvoeding kan met of zonder granen worden gemaakt. Wanneer het zonder granen wordt gemaakt, moeten er alternatieve bronnen van koolhydraten aan worden toegevoegd om er een complete en evenwichtige voeding van te maken. Mensen hebben graag de keuze uit verschillende voedingsbronnen. Daarom biedt Purina een brede waaier producten (waaronder graanvrije dierenvoeding) waaruit dierenliefhebbers de juiste voeding voor hun huisdier kunnen kiezen.

Granen zijn goed voor zowel honden als katten. Granen zoals maïs, tarwe en gerst zijn een uitstekende bron van essentiële en waardevolle voedingsstoffen. Ze zijn een van de beste manieren om je huisdier antioxidanten, energierijke koolhydraten en vezels te geven voor een vlotte spijsvertering. Meer over de voordelen van granen lees je hier.

We zijn er ons echter van bewust dat consumenten zelf willen kiezen wat ze hun huisdier geven. Daarom hebben we formules ontwikkeld met en zonder granen. Sommige dierenliefhebbers zijn vrij selectief in hun keuze en geven hun huisdier liever voeding zonder granen. Voor hen zijn er formules met alternatieve bronnen van koolhydraten, zoals cassavewortelmeel en erwtenzetmeel. We hebben verschillende merken met een volledige lijn graanvrije producten. Voorbeeld ervan is PRO PLAN HOND. Al onze graanvrije producten bieden een complete en evenwichtige voeding. Ze blijven ook zonder granen de kwaliteitsvolle producten die huisdierliefhebbers kennen en van Purina verwachten.

In tegenstelling tot wat sommigen denken, betekent graanvrij niet 'koolhydratenvrij'. Granen worden doorgaans vervangen door een alternatieve bron van koolhydraten, als noodzakelijk bestanddeel van een evenwichtige voeding. Bovendien bevat een product dat benadrukt graanvrij te zijn, niet noodzakelijk meer eiwitten van dierlijke oorsprong.

de hond eet