Your Pet, Our Passion.
Jenifer

Technisch communicatiemanager en dierenarts @Purina

Jenifer
Ingrediënten

Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Is voeding met meer eiwitten beter voor mijn huisdier?

 

Meer eiwitten betekent niet noodzakelijk een betere voeding. Als je voeding voor je huisdier kiest, is het eiwitgehalte een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden. Het doel is ervoor te zorgen dat de hoeveelheid eiwitten afgestemd is op de specifieke behoeften van je viervoeter (rekening houdend met de levensfase en/of mogelijke aandoeningen). Een ander belangrijk punt om in overweging te nemen, is de verteerbaarheid van de eiwitten. Je huisdier moet de eiwitten immers goed kunnen benutten. Bij Purina werken we bij de samenstelling van onze producten samen met voedingsexperts. Door middel van uitgebreide kwaliteitscontroles zien we toe op de kwaliteit en verteerbaarheid van de eiwitten die ze bevatten.

Bij een te grote eiwitinname worden de overtollige eiwitten niet door het lichaam opgeslagen en worden ze dus niet benut om de spiermassa te doen toenemen. Bijgevolg komen die overtollige eiwitten dan in de urine of uitwerpselen terecht, wat niet schadelijk is voor het huisdier, zolang het gezond is. Door onze huisdieren te veel eiwitten te geven, wordt het milieu bovendien op onhoudbare wijze belast, met name door de hoeveelheid stikstof die door het eiwitmetabolisme vrijkomt.

Je huisdier meer eiwitten geven dan hij nodig heeft, levert dus geen gezondheidsvoordelen op en is bovendien nefast voor het milieu.