Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kounawit

Specialist grondstoffen dierenvoeding @Purina

Kounawit
Ingrediënten

Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Gebruiken jullie toevoegingsmiddelen in jullie producten? Zo ja, waarom?

 

Ja. Toevoegingsmiddelen kunnen helpen om de kwaliteit van onze dierenvoeding te behouden vanaf de dag waarop de voeding is bereid tot de minimale houdbaarheidsdatum. Ook vitaminen kunnen worden toegevoegd om dierenvoeding completer en evenwichtiger te maken.

We gebruiken toevoegingsmiddelen omdat die nodig zijn om onze dierenvoeding compleet, evenwichtig en veilig te maken.

Toevoegingsmiddelen zijn onder andere vitaminen, conserveermiddelen, enzymen, spoorelementen en antioxidanten, die belangrijke functies vervullen zoals de opname of conservering van micronutriënten. Toevoegingsmiddelen worden onderverdeeld in drie soorten:

- Nutritionele: toevoegingsmiddelen ter ondersteuning van een groot aantal belangrijke lichaamsfuncties (bv. vitaminen)

-Technologische: toevoegingsmiddelen die helpen om de voeding en de smaak ervan goed te houden, en de veiligheid ervan te waarborgen (bv. antioxidanten).

- Sensorische: toevoegingsmiddelen die worden toegevoegd om het product de gewenste smaak, kleur en textuur te geven (bv. kleurstoffen).

Alle toevoegingsmiddelen in onze producten staan onder streng toezicht en zijn onderworpen aan de Europese wetgeving ter zake. Bovendien worden ze ook gebruikt in voedsel voor menselijke consumptie. De veiligheid van deze stoffen is volledig aangetoond, en nadat ze een reeks veiligheidstesten hebben doorlopen, krijgen ze een 'E'-nummer toegewezen ('E' staat voor 'Europa'). Dat nummer is geldig voor een periode van 10 jaar. Na die periode moet elk toevoegingsmiddel een hernieuwd goedkeuringstraject doorlopen.

additieven infographics