Your Pet, Our Passion.
Dierenarts met windhond

Je hond laten inslapen: zo ga je er mee om

leestijd: 1 min

Uw hond een spuitje geven

Het is een hartverscheurende gedachte om uw hond een spuitje te geven en misschien lijkt het zelfs ondenkbaar, maar toch moet u dit misschien overwegen wanneer de levenskwaliteit van uw trouwe viervoeter ernstig verslechtert, of als hij zeer ernstige of zeer gevaarlijke gedragsproblemen vertoont.

Het is altijd een moeilijke beslissing om een hond een spuitje te geven. Het is ook een zeer persoonlijke beslissing. Behalve in ernstige noodsituaties, zoals een niet te genezen wond of een ongeneeslijke ziekte, hebt u waarschijnlijk een beetje tijd om na te denken over de oplossingen die voor u beschikbaar zijn en om erover te praten met uw familie en vrienden. De uiteindelijke beslissing ligt bij u. Hou bij het maken van uw beslissing echter altijd en vooral rekening met het belang van het dier.

Als u toch moet overgaan tot het ergste, troost u dan met deze gedachte: de procedure zelf is snel en, wat nog belangrijker is, absoluut pijnloos. De dierenarts geeft uw hond een welbepaalde overdosis verdoving en brengt hem in een diepe slaap waaruit hij niet meer ontwaakt. Uw hond zal niet het minste ongemak voelen.

Het is heel normaal dat u door een rouwperiode gaat. Het is zelfs mogelijk dat u enkele dagen vrijaf moet nemen. Rouwen is een normale en gezonde reactie op het verlies van een familielid, en uw hond maakt ook deel uit van uw familie. Vergeet echter niet dat u nog een laatste goede daad voor hem hebt kunnen verrichten door hem een spuitje te laten geven, want zo heeft hij een zachte en waardige dood gekregen.