Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Alle Purina-merken

Werken aan een afvalvrije toekomst

Verpakking is iets waarover we grondig nadenken bij Purina. 

We weten dat het onze verantwoordelijkheid is de milieu-effecten van onze huisdiervoedingverpakking te verminderen, wat betreft gewicht, volume, grondstoffen en transport.

We zijn ons er ook van bewust dat onze verpakking van cruciaal belang is om de voeding die wij produceren, vers en veilig te houden voor onze huisdieren.

In april 2018 is onze moedermaatschappij Nestlé een wereldwijd engagement aangegaan om 100% van onze verpakking herbruikbaar of recycleerbaar te maken tegen 2025.

Wij spannen ons hard in om deze ambitie waar te maken voor alle verschillende verpakkingen die wij gebruiken. Om oplossingen te vinden, is een inclusieve en gemeenschappelijke aanpak nodig. In partnerschappen met leveranciers trachten we nieuwe, minder complexe verpakkingsmaterialen te creëren die gemakkelijker te recycleren zijn. We gaan ook samenwerkingen en allianties aan om innovatieve manieren te verkennen om wegwerpverpakkingen te voorkomen en traditioneel moeilijk te recycleren kunststoffen te verwerken.

Enkele vernieuwingen die we hebben ingevoerd in onze verpakking:

  • Minder verschillende materiaallagen en minder complexere materialen, om onze verpakking gemakkelijker recycleerbaar te maken. We hebben bijvoorbeeld de verpakking van Beyond Graanvrij veranderd van meerlaags in eenlaags, die gerecycleerd kan worden (als de infrastructuur voorhanden is).
  • Ontwerp van een zakje voor natte huisdiervoeding dat bestaat uit een enkelvoudig materiaal, enig in zijn soort, waarmee we een pilot doen in Nederland. De voeding wordt bereid in zijn verpakking. Die moet dus sterk genoeg zijn om de verwarming en sterilisatie te doorstaan.
  • Alternatieve leveringssystemen uitproberen, om wegwerpverpakking te verminderen. We testen bijvoorbeeld in Zwitserland in samenwerking met MiWa een nieuwe hightech oplossing voor levering in bulk, waarbij huisdierbaasjes herbruikbare verpakkingen kunnen meebrengen om verschillende soorten droogvoer voor katten van Purina te kopen. De productinformatie die doorgaans vermeld wordt op de verpakking, waaronder de ingrediënten, de voedingswaarde en de houdbaarheid, is dan digitaal beschikbaar. 

Als we willen transformeren hoe er omgegaan wordt met kunststof verpakkingsafval, is het van kritiek belang dat de juiste infrastructuur beschikbaar is. Een belangrijke uitdaging waarmee wij nu geconfronteerd worden, is dat het vermogen om plastic verpakkingen te verzamelen, sorteren en verwerken anders is in elk land. Daarom werken wij samen met de industrie en lokale en nationale overheden om systemen voor afvalverzameling, -sortering en -verwerking te helpen ontwikkelen die goed functioneren.

Onze acties omvatten:

  • We nemen deel aan CEFLEX. Dit is een Europees project waarbij er ingezet wordt op de ontwikkeling van een infrastructuur voor het inzamelen, sorteren en recycleren van alle soorten gebruikte kunststoffen.

Dit wil CEFLEX doen in de hele EU tegen 2025.  

  • Huisdiereigenaars voorzien van informatie om hen te helpen zich op de juiste manier van hun verpakking te ontdoen, is ook een prioriteit.

 

Chien et chat regardant vers le haut

Stuur ons een bericht

We zijn er om al je vragen te beantwoorden - groot, klein, serieus of luchtig! Stuur ons gerust een bericht of bel ons tussen 9u en 17u van maandag tot en met vrijdag.