Innovatieve doorbraken van Purina

Innovatieve doorbraken van Purina


Bij PURINA zijn we continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van manieren waarop wij huisdieren van een gelukkiger, gezonder en langer leven kunnen laten genieten. Al meer dan 85 jaar zijn wij een van de pioniers in de wetenschappelijke ontwikkeling van huisdierverzorging en dierenvoeding. Ons deskundige team van meer dan 400 voedingsdeskundigen, dierenartsen en dierengedragsdeskundigen werkt aan een enorm scala initiatieven bij vier belangrijke centra in Europa en de VS. Het hoogste doel van al ons werk is om de gezondheid en het welzijn van uw huisdier in elk aspect te verbeteren.
Dit zijn slechts enkele manieren waarop wij hieraan hebben bijgedragen:

Het belang van de lichaamsconditie

Uit een belangrijke, 14 jaar durende studie door PURINA-dierenartsen en -wetenschappers is gebleken dat honden die zo gevoed werden dat ze een ideale, slanke lichaamsconditie hadden, dus geen onder- of overgewicht, langer leefden en gezonder waren dan hun broertjes en zusjes. Onze gebalanceerde formules voor honden- en kattenvoeding met hun bijbehorende voedingsrichtlijnen zijn daarom ontworpen om u te helpen uw huisdier op een ideaal gewicht te houden en hem tegelijk van belangrijke voedingstoffen te voorzien die zijn algehele gezondheid en welzijn beschermen. Het lichaamsconditiesysteem dat op basis van de studie is ontwikkeld, wordt nu gebruikt door dierenartsen om de lichaamsconditie van honden en katten objectiever en nauwkeuriger te bepalen. Dit helpt eigenaren een beter inzicht te krijgen in de gezondheid van hun huisdier. U kunt uw huisdier controleren met behulp van onze lichaamsconditietool voor honden en katten.

Innovaties in kattenvoeding

Uit studies bij PURINA zijn baanbrekende nieuwe inzichten in het verouderingsproces van oudere katten verkregen. De studie toonde aan dat katten die een speciaal samengesteld dieet met LONGEVIS™ krijgen – dat antioxidanten, vitamine E en bèta-caroteen, een natuurlijk prebioticum en een mengsel van omega 3- en omega 6-verzuren bevat – tot één jaar langer leefden dan katten met een gebalanceerd standaarddieet. PURINA heeft LONGEVIS daarom opgenomen als een cruciaal ingrediënt in PRO PLAN® Adult 7+ voor oudere katten.
Het unieke recept van OPTIRENAL® bevordert gezonde nieren en zorgt ervoor dat PRO PLAN de toon zet in kattenvoeding. OPTIRENAL combineert ingrediënten zoals aminozuren, essentiële vetzuren en antioxidanten en is verkrijgbaar in een reeks PRO PLAN-producten die toegespitst zijn op de specifieke vereisten van volwassen katten, gesteriliseerde of gecastreerde katten, katten met een gevoelige maag, of binnenkatten.
PURINA heeft onlangs PRO PLAN DERMA PLUS geïntroduceerd, een gepatenteerde formule die voor een gezonde huid en prachtige vacht zorgt. Het product is ontworpen om de vorming van haarballen te reguleren, en laat haren veilig en soepel door het spijsverteringskanaal passeren. Tegelijk helpt het haarverlies te beperken.
De ISFM (International Society of Feline Medicine) erkent de bijdrage die PURINA op voedingsgebied aan het welzijn van katten levert.

Innovaties in hondenvoeding

PURINA was de eerste die voeding voor het zenuwstelsel maakte met de gepatenteerde ANTI-AGE-voedingsstoffenmix, zoals te vinden in PRO PLAN SENIOR Original, waarmee de cognitieve functies van oudere honden verbeterde.
Dierenartsen en voedingsdeskundigen van Purina hebben PRO PLAN Puppy met OPTISTART® ontwikkelt om het immuniteitsgat te overbruggen en puppy's de specifieke voeding te geven die zij nodig hebben om de beste start te maken. OPTISTART bevat DHA, dat van nature aanwezig is in moedermelk en belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen. OPTISTART ondersteunt zowel de lokale als de systemische immuunrespons en helpt bij het stabiliseren van de microflora in de darmen.
PURINA-experts hebben ook de innovatieve formules voor grote honden ontwikkeld en gepatenteerd om te voldoen aan hun individuele voedings- en energiebehoeften die gebaseerd zijn op hun lichaamsvorm. Deze innovatie wordt in PRO PLAN Puppy en Adult Large Breed Athletic and Robust gebruikt, die alle essentiële voedingsstoffen bevat voor uw grote, actieve hond.

Innovaties in gewichtsverlies

PURINA gebruikte als eerste hoge eiwitgehaltes om een vetvrije lichaamsmassa te ondersteunen tijdens doeltreffend gewichtsverlies in honden en katten met overgewicht. Wij gebruikten ook als eerste voeding met laagmoleculair eiwit om de klinische symptomen van voedselallergieën te detecteren en beheren.

Innovaties in ondersteuning voor dierenartsen

PURINA®-experts hebben een reeks diëten voor honden en katten ontwikkeld die door dierenartsen kunnen worden voorgeschreven. De arts kan een dieet gebruiken om aandoeningen via voeding te behandelen of dit in de algehele behandeling opnemen. PURINA® ontwikkelde als eerste een nutritionele oplossing waarvan klinischbewezen is dat deze de insulinebehoeften van diabetische katten verlaagde. Purina® ProPlan®Veterinary Diets® DM Diabetes Management® is verkrijgbaar op aanraden van uw dierenarts.
PURINA-experts hebben eveneens FORTIFLORA® ontwikkeld, een probiotisch voedingssupplement voor katten en honden. FORTIFLORA® is verkrijgbaar op aanraden van uw dierenarts en bevordert de gezondheid en balans van de darmen. Het ondersteunt daarnaast het immuunsysteem van uw huisdier. Daarbij is klinisch bewezen dat het winderigheid bij honden verminderd!


• Bevat een speciaal probioticum, exclusief van Purina, waarvan bewezen is dat het de gezondheid en balans van de darmen bevordert.
• Bevat een gegarandeerde hoeveelheid levende melkzuurbacteriën
• Bevordert een gezond immuunsysteem


 We zijn altijd op zoek naar de volgende doorbraak en zullen nooit stoppen om ons begrip van de wetenschap achter huisdierenvoeding te vergroten. We zijn toegewijd aan de promotie van innovatie in de wetenschap voor dierenvoeding. Ons hoogste doel is om de gezondheid en het welzijn van uw huisdier continu in elk aspect te verbeteren.