Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Paula

Dierenarts en specialist regelgeving en wetenschap @Purina

Paula
Ingrediënten

Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Welke ingrediënten worden in Purina dierenvoeding gebruikt ?

 

Dierenvoeding van Purina zit boordevol lekkere en voedzame ingrediënten waar je huisdieren dol op zijn. Ze bevat onder andere dierlijke ingrediënten, die een belangrijke bron van eiwitten zijn, en ook mineralen, plantaardige ingrediënten en toevoegingsmiddelen, die bijvoorbeeld helpen om de kwaliteit van de voeding te behouden. We zorgen ervoor dat onze dierenvoeding compleet en evenwichtig is. Je kunt er dus op vertrouwen dat je huisdier met elk gevuld bakje lekkere en voedzame ingrediënten binnenkrijgt.

Wil je weten welke ingrediënten in dierenvoeding worden gebruikt? Kijk dan op het productetiket. Productetiketten vertellen je welke ingrediënten in onze producten zitten. Ze moeten echter voldoen aan de Europese etiketteringswetgeving, waardoor beschrijvingen van ingrediënten vaak wat technisch klinken en soms moeilijk te begrijpen zijn.

Hoog tijd dus om wat meer duidelijkheid te scheppen over wat er in de producten van Purina zit.

Dierenvoeding van Purina bestaat uit de juiste combinatie van de volgende ingrediënten:  

  • DIERLIJKE ingrediënten: bijvoorbeeld kip, rund, varken, lam, zalm, tonijn, … – stuk voor stuk bronnen van hoogwaardige eiwitten. Op productetiketten staat vaak 'vlees en dierlijke bijproducten' of 'vis en visbijproducten'. Deze ingrediënten zijn restanten van de menselijke voedselketen en zijn afkomstig van dieren die onder veterinair toezicht zijn geslacht. Mogelijke redenen waarom deze ingrediënten niet in de menselijke voedselketen worden gebruikt, zijn een beperkte vraag van de consument (niet in elk land wordt bijvoorbeeld lever gegeten) of het uitzicht van het rauwe materiaal. Het zijn echter uitstekende bronnen van voedingsstoffen, met een hoog eiwit- en aminozuurgehalte, die huisdieren ook nog eens erg lekker vinden.

Ook de volgende ingrediënten behoren tot deze groep: visolie, dat rijk is aan vetzuren zoals Omega-3; eieren en eiproducten, eveneens een bron van eiwitten; melk en melkbijproducten, die erom bekend staan vitaminen en mineralen te bevatten die goed zijn voor botten en tanden.

  • PLANTAARDIGE ingrediënten, onderverdeeld in drie soorten: 

a. Groenten, zoals wortelen, sperziebonen, aubergines en zoete aardappel, maar ook plantaardige bijproducten zoals bietenpulp. Dit zijn bronnen van vezels, mineralen en vitaminen.

b. Peulvruchten, zoals doperwten, die een bron zijn van hoogwaardige eiwitten.

c. Granen, zoals maïs, rijst, haver, tarwe en gerst. Deze ingrediënten bevatten voornamelijk koolhydraten, een energiebron, maar kunnen ook vezels ter ondersteuning van de spijsvertering en eiwitten bevatten.

  • MINERALEN zijn een belangrijke groep van voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezonde en evenwichtige voeding (zoals calcium, fosfor en magnesium). Ze zijn cruciaal voor de lichamelijke ontwikkeling en lichaamsfuncties van je huisdier. Mineralen helpen om de vochtbalans op peil te houden, ondersteunen de omzetting van voedsel in energie, en dragen bij aan sterkere botten en tanden.
  • TOEVOEGINGSMIDDELEN, onderverdeeld in drie soorten: 

- Nutritionele toevoegingsmiddelen: honden en katten hebben deze toevoegingsmiddelen nodig in hun voeding om talloze vitale lichaamsfuncties te ondersteunen. Hierbij gaat het onder andere om vitaminen en aminozuren, maar ook om zogenaamde 'spoorelementen', zoals ijzer(II)sulfaat-monohydraat (een bron van ijzer) of watervrij calciumjodaat (een bron van jodium).

- Technologische toevoegingsmiddelen: dit zijn onder andere antioxidanten, conserveermiddelen en stabilisatoren, stoffen die helpen om de voeding en de smaak goed te houden en de veiligheid gedurende de hele houdbaarheidsperiode te waarborgen.

- Sensorische toevoegingsmiddelen: dit zijn onder andere kleur- en smaakstoffen die worden toegevoegd om het product de gewenste smaak en kleur te geven.

Het is belangrijk om te weten dat, volgens dezelfde richtlijnen die gelden voor voeding voor mensen, alle toevoegingsmiddelen in onze dierenvoeding veilig zijn en onderworpen zijn aan de Europese wetgeving.

Aan deze ingrediënten voegen we de wetenschap van Purina toe. Op basis van meer dan 90 jaar wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling door de dierenartsen en voedingsdeskundigen van Purina en gedreven door onze passie voor huisdieren, hebben we producten ontwikkeld die onze huisdieren gezond houden en een groot verschil kunnen maken in hun leven.

Neem bijvoorbeeld Bifensis in Purina ONE. Dat is een nutritionele samenstelling met heilzame functionele bacteriën, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze het natuurlijke afweersysteem van je kat versterken. En ook de Purina Pro Plan-producten bieden een brede waaier aan voedingsvoordelen die de gezondheid van je huisdier op lange termijn ondersteunen. Ze hebben een gunstige invloed op het afweersysteem, de alertheid en het geheugen, om er slechts enkele te noemen.

Ook de combinatie van de verschillende ingrediënten in de juiste verhoudingen, om zo tot een complete en evenwichtige voeding te komen, is van groot belang. Het is namelijk goed mogelijk dat je huisdier een bepaalde voeding zijn of haar hele leven lang krijgt voorgeschoteld. Voor de kwaliteit van het eindproduct en een gezonde voedingsbalans zijn de juiste productieprocessen, die de hoge kwaliteit van de ingrediënten beschermen en op peil houden, dus van fundamenteel belang.

Daarom adviseren we te kiezen voor merken van bekende producenten met een solide staat van dienst op het gebied van wetenschap en onderzoek. Voeding heeft namelijk een belangrijke invloed op de gezondheid en levensverwachting.