Your Pet, Our Passion.
Paula

Dierenarts en specialist regelgeving en wetenschap @Purina

Paula
Ingrediënten

Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Welke ingrediënten worden in Purina dierenvoeding gebruikt ?

 

Diervoeding van Purina zit boordevol smakelijke en voedzame ingrediënten waar jouw huisdieren dol op zullen zijn. Dit zijn onder andere dierlijke ingrediënten, die een geweldige bron van eiwitten zijn , mineralen, plantaardige ingrediënten en toevoegingsmiddelen die helpen bijvoorbeeld de kwaliteit van de voeding te behouden. Wij zorgen ervoor dat onze diervoeding uitgebalanceerd is. Je kunt er dus op vertrouwen dat jouw huisdier met elke gevulde bak smakelijke en voedzame ingrediënten binnenkrijgt.

Voor het antwoord op de vraag welke ingrediënten er in diervoeding worden gebruikt, kijk je op het productetiket. Etiketten vertellen je welke ingrediënten in onze producten zitten. Etiketten moeten echter voldoen aan Europese wetgeving inzake etikettering, waardoor beschrijvingen van ingrediënten vaak wat technisch klinken en soms lastig te begrijpen zijn. Hoog tijd dus om wat meer duidelijkheid te scheppen over wat er in de producten van Purina zit.

De voedingen van Purina bestaan uit de juiste combinatie van de volgende ingrediënten:

• DIERLIJKE ingrediënten: bijvoorbeeld kip, rund, varken, lam, zalm, tonijn… - stuk voor stuk bronnen van hoogwaardige eiwitten. Op etiketten staat vaak 'vlees en dierlijke bijproducten' of 'vis en visbijproducten'. Zoals je merkt wordt hier de term bijproducten gebruikt. Deze omschrijving verwijst naar delen van dieren die zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie, maar daar niet voor zijn bestemd. Een mogelijke reden hiervoor is een gebrek aan vraag door consumenten (niet in elk land wordt bijvoorbeeld lever gegeten) of het uiterlijk van het rauwe materiaal. Dit zijn echter uitstekende bronnen van voedingsstoffen, met een hoog eiwit- en aminozuurgehalte, die huisdieren ook nog eens erg lekker vinden.

Ook de volgende ingrediënten worden onder deze groep geschaard: visolie, dat rijk is aan vetzuren zoals Omega-3; eieren en eiproducten, eveneens een bron van eiwitten; en melk en melkbijproducten, die erom bekend staan vitaminen en mineralen te bevatten die goed zijn voor botten en tanden.

• PLANTAARDIGE ingrediënten, onderverdeeld in drie typen:

a. Groente, zoals wortelen, sperziebonen, aubergines en zoete aardappel, maar ook plantaardige bijproducten zoals bietenpulp. Dit zijn bronnen van vezels, mineralen en vitaminen.

b. Peulvruchten, zoals doperwten, vormen een bron van hoogwaardige eiwitten.

c. Granen, zoals maïs, rijst, haver, tarwe en gerst. Deze ingrediënten bevatten voornamelijk koolhydraten, een bron van energie, maar kunnen ook vezels ter ondersteuning van de spijsvertering en eiwitten bevatten.

• Mineralen zijn een belangrijke groep van voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezonde en evenwichtige voeding (zoals calcium, fosfor en magnesium). Ze zijn cruciaal voor de lichamelijke ontwikkeling en lichaamsfuncties van jouw huisdier. Mineralen helpen bij een evenwichtige vochtbalans, ondersteunen het omzetten van voedsel in energie en helpen sterke botten en tanden te ondersteunen. 

• Toevoegingsmiddelen, onderverdeeld in drie soorten:

- Nutritionele toevoegingsmiddelen – honden en katten hebben deze toevoegingsmiddelen in hun voeding nodig om talloze vitale lichaamsfuncties te ondersteunen. Hierbij gaat het onder andere om vitaminen en aminozuren, maar ook om zogenaamde 'spoorelementen', zoals ijzersulfaatmonohydraat (een bron van ijzer) of watervrij calciumjodaat (een bron van jodium).

- Technologische toevoegingsmiddelen – dit zijn onder andere antioxidanten, conserveermiddelen en stabilisatoren – stoffen die helpen de voeding en de smaak goed te houden en de veiligheid gedurende de houdbaarheidsduur te waarborgen.

- Sensorische toevoegingsmiddelen – zoals kleur- en smaakstoffen die worden toegevoegd om het product de gewenste smaak, kleur en substantie te geven.

Het is belangrijk te weten dat, volgens dezelfde richtlijnen als voeding voor mensen, alle toevoegingsmiddelen in onze diervoeding veilig zijn en worden gereguleerd door Europese wetgeving.

Aan deze ingrediënten voegen wij de Wetenschap van Purina toe. Op basis van meer dan 90 jaar aan wetenschappelijk onderzoek door dierenartsen en voedingsdeskundigen van Purina en gedreven door onze passie voor huisdieren hebben wij producten ontwikkeld die een groot verschil kunnen maken in de levens van onze huisdieren door ze gezond te houden. 

Neem Bifensis in Purina ONE bijvoorbeeld: een nutritionele samenstelling met heilzame functionele bacteriën, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat zij het natuurlijke afweersysteem van jouw kat versterken. En ook de Purina Pro Plan-producten bieden een breed scala aan voedingsvoordelen die de gezondheid van jouw huisdier op de lange termijn ondersteunen: afweersysteem, alertheid en geheugen, om er slechts enkele te noemen.
  
Ook het combineren van de verschillende ingrediënten in de juiste verhoudingen, om zo complete en evenwichtige voeding te krijgen, is van groot belang; het is namelijk goed mogelijk dat jouw huisdier dit zijn of haar hele leven krijgt voorgeschoteld. Het hebben van de juiste productieprocessen die de hoge kwaliteit van de ingrediënten beschermen en op peil houden is essentieel voor de kwaliteit van het eindproduct en een gezonde voedingsbalans voor de gezondheid van jouw huisdier. 

Daarom adviseren wij altijd te kiezen voor merken van bekende bedrijven met een solide staat van dienst op het gebied van wetenschap en onderzoek. Voeding is namelijk van invloed op de gezondheid en levensverwachting.

Purina ingrediënten