Your Pet, Our Passion.
Dagmar

Manager voedselveiligheid en dierenarts @Purina

Dagmar
Hoe onze voeding wordt gemaakt

Hoe onze voeding wordt gemaakt

Ga naar het onderdeel >

Hoeveel en welk soort tests voeren jullie in jullie laboratoria uit?

 

We voeren dagelijks zo'n 1.400 controles uit doorheen het hele productieproces.

In onze fabrieken worden grondstoffen en eindproducten elke dag op meerdere punten gecontroleerd om aan onze strenge criteria voor veilige, hoogwaardige dierenvoeding te voldoen.

Aan de hand van een reeks vooraf vastgelegde normen worden onze eindproducten beoordeeld op een aantal fysieke en sensorische parameters. Het gaat daarbij onder andere over controles op de grootte, de kleur, het aroma en de dichtheid van de brokjes. Daarnaast letten we op eventuele gebroken producten en gaan we na of er geen risico op kruisbesmetting is. Om dat te doen, maken we gebruik van zowel fysieke meetinstrumenten als zintuiglijke waarnemingen, zoals zicht en geur. Ons kwaliteitsborgingsteam doorloopt hiervoor elk jaar een opleidingstraject, dat telkens wordt vernieuwd.

Aan het einde van elke werkdag, nadat alle verschillende tests zijn geanalyseerd en de resultaten binnen zijn, wordt de productie van de vorige dag vrijgegeven voor distributie naar onze retailers voor verdere verkoop. De controles op het eindproduct vormen slechts een deel van de meer dan 1.400 controles die dagelijks doorheen het hele proces plaatsvinden. Elke dag onderwerpen we de grondstoffen en verpakkingen die onze fabrieken binnenkomen aan zo'n 300 controles; de overige 1100 controles hebben betrekking op het productieproces en de eindproducten.