Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Mirko

Expert ongediertebestrijding @Purina

Mirko
Hoe onze voeding wordt gemaakt

Hoe onze voeding wordt gemaakt

Ga naar het onderdeel >

Wat doen jullie om jullie producten te beschermen tegen aantasting door insecten en ongedierte?

 

Alle Purina-fabrieken zijn gecertificeerd volgens de wereldwijde FSSC 22000-norm voor voedselveiligheid. In die context is de manier waarop we ongedierte bestrijden volledig in overeenstemming met de normen voor voedselbedrijven. Omdat onze producten gevoelig zijn van aard (ook insecten lusten graag dierenvoeding), hebben de Purina-teams een sterke expertise ontwikkeld en houden ze zich aan de hoogste normen voor ongediertebestrijding.

Daarnaast nemen we ook andere maatregelen om de aantasting van onze producten door ongedierte tegen te gaan:

• Selectie van verpakkingen
We willen consumenten de best mogelijke productervaring bieden, vooral bij hen thuis. Insecten hebben echter de neiging om binnen te dringen in eender welke verpakking. We zien erop toe dat onze verpakkingen zo ontworpen zijn en gebruikt kunnen worden dat insecten geen kans krijgen. PURINA heeft daartoe een unieke manier ontwikkeld om na te gaan hoe en in welke mate levende insecten bestaande en nieuwe verpakkingen kunnen aantasten.

• Samenwerking met externe experts
PURINA is een erkende expert op het gebied van ongediertebestrijding (zowel intern als extern). We moeten echter het voortouw blijven nemen door nieuwe kennis te verwerven en samen met belangrijke spelers in de sector nieuwe manieren van ongediertebestrijding te ontwikkelen. In die context werken we samen met de Universiteit van Milaan om best-in-class insectenbestendige verpakkingen te testen en nieuwe manieren te identificeren om besmettingsrisico's op te sporen en op te vangen.

• Samenwerking met retailers
Meer dan 80% van de klachten die we van onze consumenten ontvangen, houdt verband met niet-optimale werkwijzen in de magazijnen van onze retailers of zelfs in de verkooppunten. Om onze partners te helpen, stellen we eenvoudige handleidingen en trainingsmateriaal ter beschikking waarmee ze hun capaciteiten binnen hun eigen netwerken kunnen versterken. Zo hebben we eenvoudige flyers ontwikkeld die onze verkopers kunnen delen met retailers. Los daarvan bezorgen we onze lokale teams bij elk contact de nodige informatie over hoe aantasting door ongedierte de ervaring van de consument kan beïnvloeden.