Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Zara

Senior dierenarts @Purina

Zara
Hoe onze voeding wordt gemaakt

Hoe onze voeding wordt gemaakt

Ga naar het onderdeel >

Wat is er beter voor mijn huisdier: zelfgemaakte voeding of verwerkte dierenvoeding?

 

Hoogwaardige verwerkte dierenvoeding is de veiligste en gemakkelijkste manier om in de voedingsbehoeften van je geliefde huisdier te voorzien, ongeacht zijn of haar levensfase en levensstijl. Dat is de basis voor een gezond en lang leven.

De voedingsbehoeften van katten en honden zijn heel anders dan die van mensen. Bovendien moeten ze een bepaald percentage van de voedingsstoffen die ze nodig hebben, uit specifieke ingrediënten halen. Voor katten is het bijvoorbeeld echt noodzakelijk dat ze dierlijke eiwitten binnenkrijgen. Ze kunnen dus nooit vegetariër worden. Daarnaast is de hoeveelheid voedingsstoffen die honden en katten nodig hebben afhankelijk van hun leeftijd, dagelijks activiteitsniveau en nog heel wat andere factoren die samenhangen met hun levensstijl. Het is heel moeilijk om aan deze uiteenlopende behoeften tegemoet te komen met zelfgemaakte dierenvoeding. Dat vereist namelijk een diepgaande kennis van de individuele fysiologie en voedingsbehoeften van je huisdier. Er bestaat dan ook een reëel risico dat in zelfgemaakt honden- en kattenvoer een aantal essentiële voedingsstoffen ontbreken, wat op middellange en lange termijn een negatief effect kan hebben op de gezondheid van je huisdier, met aandoeningen zoals botbroosheid en/of vergroeiing tot gevolg.

Op basis van onze meer dan 90 jaar lange ervaring met en onderzoek naar dierenvoeding werken we met ruim 500 voedingsdeskundigen, dierenartsen, gedragsdeskundigen en voedselwetenschappers aan voeding die consequent zorgt voor de juiste combinatie van de juiste voedingsstoffen, en die afgestemd is op de unieke voedings- en energiebehoeften van je huisdier.

Daarnaast maken we op advies van dierenartsen ook speciale dieetvoeding om specifieke aandoeningen met voeding te ondersteunen. Als je hond of kat een allergische reactie heeft op bepaalde ingrediënten, is er bijvoorbeeld onze speciale gehydrolyseerde voeding, die specifiek is samengesteld om dergelijke reacties te beperken. En ook voor katten met diabetes mellitus hebben we een dieetvoeding ontwikkeld waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze de hoeveelheid en frequentie van insuline-injecties doet afnemen.

Het gebruik van hoogwaardige verwerkte dierenvoeding heeft nog andere voordelen, zoals lagere gezondheidsrisico's. De streng bewaakte productieprocessen en meerdere veiligheidscontroles gedurende het hele proces van inkoop van ingrediënten tot opslag in het magazijn, maken dat het eindproduct volstrekt veilig voor is je huisdier.